Dezastru în Superligă pentru singurele echipe româneşti din Conference League. CFR Cluj a pierdut acasă, FCSB s-a salvat în prelungiri

În etapa a 7-a din Superligă, CFR Cluj a pierdut acasă cu Farul Constanţa, iar FCSB a egalat în prelungiri pe Arena Naţională în meciul cu Hermannstadt şi a încheiat 2-2.

28 aug. 2022, 23:37
Dezastru în Superligă pentru singurele echipe româneşti din Conference League. CFR Cluj a pierdut acasă, FCSB s-a salvat în prelungiri

Meciuri spectaculoase şi surprize mari duminică, în meciurile din Superligă. Mai întâi, campioana CFR Cluj a pierdut pe teren propriu meciul cu Farul lui Gică Hagi, scor 1-3, după care FCSB a fost condusă de două ori de Hermannstadt, dar a revenit în tot atâtea rânduri, ultima oară în prelungiri, evitând în extremis înfrângerea.

În Gruia, clujenii au deschis scorul prin elveţianul Cephas Malele (10 – penalty). Iniţial, Malele marcase în min. 6, însă, după consultarea arbitrajului video, Radu Petrescu a dictat penalty pentru un henţ care a precedat golul, marcat din ofsaid.

Farul a reuşit egalarea prin Alexi Pitu (35), care a marcat primul său gol în eşalonul de elită, din pasa lui Dragoş Nedelcu.

Citeşte şi Grupă de coşmar pentru FCSB, în Conference League. CFR va avea adversare din Kosovo, Turcia şi Cehia UPDATE

Gheorghe Hagi a mutat inspirat la pauză, când l-a introdus pe Louis Munteanu, care a marcat de două ori în ultima jumătate de oră a meciului (63, 87), din pasele lui Pitu şi Carlos Casap. Pentru Munteanu au fost primele goluri înscrise după revenirea de la Fiorentina.

Farul este neînvinsă în continuare, aceasta fiind a doua sa victorie în deplasare în acest sezon, revenind pe primul loc al Superligii. CFR Cluj a suferit a treia înfrângere, ultimele două pe teren propriu, cu FC Botoşani şi Farul.

Citeşte şi Gigi Becali s-a împăcat cu etnicii maghiari: „Sunt frații mei!”. Ce l-a făcut pe patronul de la FCSB să se răzgândească

Pe Arena Naţională, meciul a început cu un protest al jucătorilor, fotbaliştii echipei FC Hermannstadt fiind neplătiţi de câteva luni.

Oaspeţii au deschis scorul pe Arena Naţională, prin Butean, în minutul 21. FCSB a egalat prin Dawa, şut spectaculos din careu, în minutul 34. Sibienii au preluat conducerea prin golul lui Paraschiv, care a înscris cu o lovitură de cap. Edjouma a egalat în minutul 90+1.