Dezastru în Ucraina: ce a putut face armata lui Putin în ultimele 24 de ore. Oamenii lui Zelenski, îngroziți

Continuă dezastrul din Ucraina. Oamenii lui Volodimir Zelenski se plâng de masacrele din ultimele 24 de ore.

17 feb. 2023, 17:08
Dezastru în Ucraina: ce a putut face armata lui Putin în ultimele 24 de ore. Oamenii lui Zelenski, îngroziți

Rusia continuă să controleze Donbasul, în timp ce armata lui Volodimir Zelenski încearcă să recupereze teritoriile considerate „pro-ruse”. Cel mai important eveniment de joi, de pe câmpul de luptă, a reprezentat o puternică lovitură pentru liderul de la Kiev. Cea mai mare rafinărie de petrol din țară a fost incendiată.

Rusia a lansat nu mai puțin de 36 de rachete joi, potrivit informațiilor furnizate de Forțele Aeriene ucrainene. Acestea au declanșat sirenele de alarmă și au lovit diferite zone din Ucraina, inclusiv rafinăria Kremenchuk. Momentan, informații clare despre pagube nu sunt cunoscute.

Dintre cele 36 de rachete, 16 au fost doborâte, o rată mai mică decât în mod normal, au transmis ucrainenii. Potrivit oficialilor din armata de la Kiev, atacul a inclus trei rachete KH-31 și o rachetă anti-navă Oniks, pe care sistemul de apărare al lui Volodimir Zelenski nu le poate intercepta.

 

Haos în Ucraina. Raportul armatei lui Volodimir Zelenski

 

Potrivit raportului de seară al Statului Major General ucrainean, Rusia a bombardat peste 20 de localități din estul și sudul țării. Până în prezent, Rusia nu a oferit vreo reacție cu privire la bombardamentele de joi.

În schimb, de la Kiev sunt trase noi semnale de alarmă. Rusia a intensificat atacurile terestre din sud și est, la aproape un an de zile de la demararea invaziei. Astfel, o ofensivă și mai puternică, sprijinită de zeci de mii de rezerviști ar putea avea loc, susțin oamenii lui Volodimir Zelenski.

În prezent, Rusia își turează motoarele pentru a cuceri orașul Bakhmut, din regiunea Donețk. În luptele conduse de grupul de mercenari Wagner, Rusia a bombardat și a încercuit Bakhmutul timp de luni de zile. Majoritatea locuitorilor au plecat, iar soldații ucraineni se adăpostesc în tranșee.

„Sunt locuri unde cadavrele lor sunt pur şi simplu puse grămadă. Există tranşee în care… Ei pur şi simplu nu-şi evacuează răniţii sau morţii”, a povestit Taras Dzioba, ofițerul de presă al Brigăzii a 80-a de Asalt Aerian Ucrainean.