DEZASTRU la BAC-ul olimpicilor: Doar 34% au promovat

Promovabilitatea la sesiunea bacalaureatului pentru participanţii la olimpiade şi competiţii internaţionale este, potrivit ultimei centralizări, de 34,2%, înainte de soluţionarea contestaţiilor, a declarat joi seară, Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

RomaniaTV.net
31 mai 2012, 18:03
DEZASTRU la BAC-ul olimpicilor: Doar 34% au promovat

Din totalul celor 880 de candidaţi înscrişi, la examen s-au prezentat 877, iar 300 dintre ei au fost declaraţi admişi, potrivit lui Fedorca. Secretarul de stat a mai precizat că 106 candidaţi au reuşit să promoveze probele de examen, însă nu au obţinut media 6,00, necesară pentru a trece examenul.

Din examen au fost eliminaţi 25 de candidaţi, care au fost prinşi având asupra lor fiţuici sau telefoane mobile.

„Tentativa de fraudă a fost descoperită atât cu ajutorul camerelor de supraveghere din sălile de examen, cât şi cu cel al profesorilor supraveghetori care şi-au făcut datoria”, a informat Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Vineri, 1 iunie, vor fi soluţionate contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.

„Am întrebat la minister care a fost promovabilitatea anul trecut, la aceeaşi sesiune specială pentru candidaţii aflaţi în diferite loturi lărgite pentru concursuri. Mi s-a spus că, deşi nu există o situaţie, promovabilitatea a fost de 99%”, a mai spus Stelian Fedorca.

În 2011, la sesiunea specială pentru participanţii la olimpiade şi competiţii internaţionale, în sălile de examen nu au fost instalate camere de supraveghere.