Dezastru la handbal. România eliminată în optimi, de la Mondiale

Croaţia a învins în premieră reprezentativa de handbal feminin a României, dar a făcut-o într-un moment important, la CM din Brazilia. Calificarea la Olimpiadă este aproape compromisă.

RomaniaTV.net
12 dec. 2011, 20:35
Dezastru la handbal. România eliminată în optimi, de la Mondiale

Naţionala feminină de handbal a României a obţinut cel mai slab rezultat al său la un Campionat Mondial, din ultimii opt ani, fiind eliminată încă din optimile urneului final ce se desfăşoară în Brazilia. Fetele antrenorului Radu Voina au pierdut cu 27 la 28 întâlnirea cu naţionala Croaţiei şi în funcţie de tabloul sferturilor vor şti dacă mai au vreo şansă la calificarea la Olimpiada de la Londra.

Medaliată cu bronz la ediţia de anul trecut a Campionatului European, naţionala feminină de handbal a României este în pericol să rateze prezenţa la Olimpiada de la Londra. Fetele antrenate de Radu Voina au prăsit prematur Campionatul Mondial, după un turneu final modest, în care au obţinut două victorii chinuite, un egal şi trei înfrângeri.

Ultimul meci pierdut, jucat aseară, a însemnat şi eliminarea din competiţie. Reprezentativa noastră a fost învinsă de Croaţia, cu 27 la 28, după ce la pauză tricolorele conduceau cu 18 la 15. După 10 minute scurse din repriza secundă partida a fost întreruptă timp de 20 de minute, din cauza unei defecţiuni la tabela de marcaj, iar după reluare meciul a fost dramatic.

În minutul 54, România conducea cu 27-25, dar nu a mai reuşit să înscrie niciun gol până la final, astfel că a pierdut în premieră un meci în faţa Croaţiei. Precedentul turneu final când naţionala noastră a fost eliminată în optimi a fost cel din 2003.