DEZASTRU la simulările pentru BACALAUREAT şi EVALUARE NAŢIONALĂ, în Bucureşti

Promovabilitatea la simularea examenelor naţionale din Capitală a fost de 24% la proba de matematică şi 59,09% la cea de limba romană de la bacalaureat, iar la evaluarea naţională, de 35% şi, respectiv, 85%, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

RomaniaTV.net
12 feb. 2013, 13:02
DEZASTRU la simulările pentru BACALAUREAT şi EVALUARE NAŢIONALĂ, în Bucureşti

La simularea evaluării naţionale, 70 de elevi au obţinut nota 10 la proba de limba şi literatură română, iar 21, la cea de matematică. Alţi 1.781 de elevi au luat note cuprinse între 9 şi 9,99 la română, iar 159, la matematică, conform datelor ISMB.

La simularea bacalaureatului, numărul notelor maxime a fost de aproximativ trei ori mai mic. Astfel, la proba de limba română, s-au înregistrat doar 27 de note de 10, iar la cea de matematică, opt. Numărul elevilor care au luat note între 9 şi 9,99 a fost de 721 la limba română, respectiv 118 la matematică, potrivit sursei citate.

Prezenţa la simularea examenelor naţionale din Capitală a fost de 95% la evaluarea naţională şi de 83,9% la bacalaureat, au precizat, săptămâna trecută, reprezentanţii ISMB.

La simularea examenului de bacalaureat au participat 26.631 de elevi, iar la cea a evaluării naţionale, 24.029.

Proba de limba şi literatură română a simulărilor a avut loc în 30 ianuarie, iar cea de matematică, la 1 februarie.

Conducerea ISMB a precizat că obiectivul prioritar la simulare a fost o prezenţă mare, şi nu rezultatele, acesta fiind considerat ca realizat pentru această sesiune

Notele de la simulare vor fi trecute sau nu în catalog, în funcţie de opţiunile comune ale părinţilor, elevilor şi profesorilor.