Dezastru pe şosele din România. Oamenii legii au depistat 1.500 de persoane sub influenţa alcoolului şi alţi 40 sub efectul drogurilor

Aproximativ 1.500 de șoferi au fost depistați de oamenii legii băuți, în timp ce alți 40 , în cadrul unei acțiuni desfășurate de Poliția Română, timp de o săptămână, concomitent cu autoritățile altor state membre ale Uniunii Europene.

RomaniaTV.net
24 iun. 2020, 13:04
Dezastru pe şosele din România. Oamenii legii au depistat 1.500 de persoane sub influenţa alcoolului şi alţi 40 sub efectul drogurilor

Potrivit IGPR, acțiunea de prevenire a accidentelor rutiere produse din cauza conducerii sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive s-a desfășurat în toate statele membre ale UE. Poliţiştii rutieri au făcut 61.370 de testări pentru stabilirea concentraţiei de alcool în aerul expirat ori a consumului de substanțe psihoactive.

Citeşte şi: Zeci de poliţişti din Capitală, în carantină după ce doi colegi au fost confirmaţi cu coronavirus

Prin urmare, 1.480 de șoferi au fost prinși că au condus sub influența alcoolului, iar alți 39 sub influența substanțelor psihoactive.

IGPR a oferit ca exemplu un bărbat depistat în trafic în Brașov, cu o concentrație de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, care a fost reținut pentru 24 de ore, un altul, tot din Brașoc, care a condus având o concentrație de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără să dețină permis de conducere, și alți trei șoferi din Mureș, care au condus drogați.


loading...
Partenerii noștri