Dezastru pentru Jumbo România. Vânzările s-au prăbușit în ultimele luni! Se va închide sau nu marele retailer

Sfârșitul de an vine cu vești extrem de proaste pentru Jumbo România. Marele retailer a avut o scădere drastică în vânzări, mai ales în luna noiembrie, din cauza restricțiilor impuse de statul român din cauza COVID-19.

22 dec. 2021, 23:09
Dezastru pentru Jumbo România. Vânzările s-au prăbușit în ultimele luni! Se va închide sau nu marele retailer

Dezastru pentru Jumbo România. După o scădere de nu mai puțin de 1,6% în luna octombrie, noiembrie a venit cu un dezastru total. Vânzările au scăzut cu 20%.

Dezastru pentru Jumbo România. Vânzările s-au prăbușit în ultimele luni! Se va închide sau nu marele retailer

Clienții pot intra în magazine doar pe baza certificatul verde, adică dacă că sunt vaccinați sau recent vindecați de Covid-19. În octombrie, compania anticipa că impunerea acestor condiții pentru accesul în magazine va conduce la o scădere de două cifre a vânzărilor în următoarele luni.

Vânzările Jumbo au scăzut abrupt și în Bulgaria, declinul consemnat de retailer în această țară accentuându-se la 40% în noiembrie, de la 23% în octombrie.

„Tendința descendentă observată în Bulgaria și România în luna noiembrie ar putea implica o scădere dramatică și în decembrie, în contextul în care situația probabil că nu se va schimba până la sfârșitul anului, iar scenariul unui lockdown total în aceste țări rămâne posibil”, potrivit Jumbo, spune Profit.ro.

Coaliţia PNL – PNL – UDMR a decis miercuri că proiectul privind certificatul verde COVID-19 ar urma să fie adoptat până la finalul acestui an, prin procedură de urgenţă în Parlament.

Social-democraţii şi liberalii au convenit ca adoptarea în procedură de urgenţă a legii privind certificatul verde COVID să aibă loc în perioada cuprinsă între Crăciun şi Revelion, în Parlament.

Citește și: Protest anti-certificat la Parlament. Manifestanţii au rupt cordonul de jandarmi şi au intrat în curtea Parlamentului. George Simion: „Acest certificat va paraliza întreg statul român”. Arafat: Acolo devin focare de răspândire a virusului UPDATE
Decizia a fost adoptată în contextul în care miercuri Florin Cîţu a anunţat că PNL nu este de acord cu varianta asumării răspunderii Guvernului Ciucă în Parlament, variantă propusă de PSD. Liderul liberalilor a insistat ca proiectul privind certificatul verde să fie adoptat prin dezbatere în Parlament. Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu – PSD, Florin Cîțu – PNL și Kelemen Hunor – UDMR vor mai avea o nouă rundă de discuții cu premierul Nicolae Ciucă, pentru a stabili forma finală prin care se va adopta certificatul verde.

Citește și: Certificatul ELECTRONIC COVID-19 se va aplica la locul de muncă, atât la stat cât şi la privat, va include şi testele cu antigen şi va fi cerut tuturor demnitarilor. 15 vouchere gratuite pentru nevaccinaţi