Dezastru pentru Simona Halep. Suspendată pentru dopaj, pierde o avere

Simona Halep (31 de ani, locul 35 WTA) a anunțat în urmă cu o săptămână că procesul în cazul de dopaj a fost amânat pentru a treia oară, la cererea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA).

31 mai 2023, 23:12
Dezastru pentru Simona Halep. Suspendată pentru dopaj, pierde o avere

Simona Halep ar fi putut câștiga aproape 4 milioane de dolari dacă nu era suspendată porvizotiu. Halep nu a primit încă șansa de a-și dovedi nevinovăția și a fost astfel privată de participarea la mai multe turnee importante. Având că în ultimii 5 ani fostul lider mondial a încasat aproape 19,5 milioane de dolari din premii, sportiva din România a pierdut șansa de a-și rotunji conturile.

Din 2017 până în 2022 inclusiv, Simona Halep a câștigat în medie 3,9 milioane de dolari pe an, sumă de care, cel mai probabil, s-ar fi apropiat și în 2023, dacă ar fi avut ocazia de a evolua, notează Adevărul.

Câștigătoarea Roland Garros 2023 va încasa 2,3 milioane de euro
Dacă sportiva din Constanța ar fi putut să bifeze în 2023 rezultate similare cu istoricul său din ultimele 60 de luni, pierderile Simonei Halep, calculate la nouă luni distanță de la ultima partidă oficială jucată, se învârt în jurul sumei de 3 milioane de dolari.

$40.203.437 a câștigat Simona Halep doar de pe urma rezultatelor din competițiile de tenis.  În clasamentul all-time care numără banii câștigați din tenis, Simona Halep ocupă locul 3, după surorile Williams.

Sorana Cîrstea, despre acuzația de dopaj: ”Mi-e greu să vorbesc mai mult”
Halep anunţă că audierea sa a fost amânată o lună: Sunt devastată. ITF (ITIA) a amânat audierea mea de trei ori. Ei nu îmi distrug doar reputaţia, dar şi pe mine ca jucătoare profesionistă

Simona Halep a anunţat, miercuri seară, că audierea sa în cazul de dopaj din cauza căruia este suspendată de mai multe luni a fost amânată, la solicitarea Agenţiei Internaţionale de Integritate a Tenisului (ITIA).

Halep a precizat că prin amânările repetate care o fac să nu poată participa la turnee ITIA distruge nu doar reputaţia ei, ci şi pe ea ca jucătoare. “Justiţia amânată înseamnă dreptate refuzată”, a menţionat sportiva.

“Din nou, în această seară, sunt devastată. ITF (ITIA) a amânat din nou, pentru a treia oară, audierea mea cu o lună!

Aştept să fiu judecată din octombrie 2022. În decembrie, am putut în sfârşit, datorită experţilor, să arăt că lotul suplimentului pe care le foloseam era contaminat, ceea ce a dus la controlul cu rezultat pozitiv.
Am cerut, după cum prevăd regulile legate de antidoping, o audiere rapidă: acesta este dreptul meu, este scris în regulamente! Din nefericire, ITF (ITIA) a amânat audierea mea de trei ori. Negându-mi dreptul de a fi judecată de un Tribunal Independent.

Lovitură de teatru în cazul de dopaj al Simonei Halep. Anunţul cu care Patrick Mouratoglou schimbă tot ce se credea până acum
Nepermiţându-mi participarea la niciun turneu timp de opt luni. Acum ştiu că voi avea ratate Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon. Ca să nu spun că voi avea pierdute toate punctele şi clasarea. Ei nu îmi distrug doar reputaţia, dar şi pe mine ca jucătoare profesionistă şi nici măcar nu mai menţionez consecinţele pentru sănătatea mea mentală. Această lipsă de respect a ITF (ITIA) faţă de regulamente în ceea ce priveşte audierea rapidă la care am dreptul este o lipsă de respect atât de mare încât nu mai am cuvinte… ‘Justiţia amânată înseamnă dreptate refuzată’ Simona”, este mesajul postat de fostul lider WTA în social media.