Sorana Cîrstea, despre acuzația de dopaj: ”Mi-e greu să vorbesc mai mult”

Sorana Cîrstea a fost eliminată în primul tur la Roland Garros, cedând în 3 seturi în fața italiencei Jasmine Paolini. Într-un interviu pentru eurosport.ro, Sorana Cîrstea a vorbit, printre altele, și despre situația Simonei Halep.

31 mai 2023, 09:36
Sorana Cîrstea, despre acuzația de dopaj: ”Mi-e greu să vorbesc mai mult”

Sorana Cîrstea a fost eliminată marţi în primul tur la Roland Garros, înclinându-se în trei seturi în faţa italiencei Jasmine Paolini, 7-5, 2-6, 6-2. Sorana Cîrstea (33 ani, 32 WTA), cap de serie numărul 30, a cedat după ceva mai mult de două ore de joc. C

La final, Sorana Cîrstea a oferit un interviu pentru Eurosport.ro, în care a explicat că a suferit de dureri stomacale astăzi și de aceea nivelului jocului său a avut de suferit. Românca e de părere că dacă reușea să fructifice mingea de set pe care a avut-o în primul act, ar fi putut câștiga meciul în două seturi.

Citește și: Lovitură de teatru în cazul de dopaj al Simonei Halep. Anunţul cu care Patrick Mouratoglou schimbă tot ce se credea până acum

„Am avut niște probleme de sănătate, la stomac. Azi m-am trezit cu ele. Am încercat tot ce am putut, am fost fără energie, mi-a fost greu să împing în picioare, le simțeam de gelatină. Cred că meciul s-a jucat când am avut 5-4 și minge de set (n.r. în primul set). Dacă luam setul terminam în două seturi și într-o oră eram afară din teren și cu o victorie. Însă asta este, se mai întâmplă să fie și zile nefaste din punct de vedere al sănătății. Păcat că a venit tocmai aici, pentru că în ultima săptămână am muncit extrem de mult. Dar, ca și în viață, și în tenis de multe ori muncești și nu vezi niciun rezultat. Însă trebuie să continui și să sperăm că în sezonul de iarbă totul o să fie OK.

Neavând suficientă energie, am încercat să păstrez raliurile destul de scurte și să grăbesc puțin jocul. Mi-a mers în setul doi, dar în setul 3 ea a început extrem de puternic și cred că atunci când mi-a făcut break și s-a dus în 3-1 a căpătat puțină încredere, mai mult curaj și a început să joace mai liber. Păcat că am lăsat să ducă meciul în 3 seturi. Chiar și în condițiile astea ar fi trebuit să câștig acest meci. E păcat, pentru că sigur până joi aș fi fost bine din toate punctele de vedere. Îmi pare extrem de rău, însă mai sunt și astfel de zile. Nu e o zi prea roz pentru mine, dar există o singură cale și aceea este înainte.”, a spus Sorana Cîrstea pentru Eurosport.

Citește și: Anunţ devastator despre Simona Halep. Motivul pentru care nu poate reveni la turnee nici dacă va câştiga procesul

Sorana Cîrstea a vorbit și despre cazul Simonei Halep și despre acuzația de dopaj. Sorana a precizat că are toată convingerea că Simona nu s-a dopat niciodată cu bună știință.

„În general nu-mi place să-mi dau cu părerea. În România toată lumea și-a dat cu părerea și nu cred că e nevoie și de părerea mea. Singurul lucru pe care pot să-l spun este că nu cred că Simona s-ar fi dopat vreodată conștient. Am spus asta și când am aflat prima oară. Atât. Mi-e greu să vorbesc mai mult, pentru că orice voi spune se va răstălmăci. Nu este o situație foarte roz, dar sper din tot sufletul să se rezolve.”, a adăugat Sorana Cîrstea.