Dezbatere aprinsă Hollande – Sarkozy înainte de alegeri: Mereu aţi avut un ţap ispăşitor

Confruntare dură înaintea alegerilor, în Franţa. Cei doi candidaţi la preşedinţie, Nicolas Sarkozy şi Francois Hollande, s-au contrat în singura dezbatere televizată dinainte de al doilea tur de scrutin. Deşi la început actualul preşedinte a avut replici dure la adresa lui Hollande, candidatul socialist a revenit pe final atacându-l dur pe Sarkozy.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 05:35
Dezbatere aprinsă Hollande – Sarkozy înainte de alegeri: Mereu aţi avut un ţap ispăşitor

Cei doi candidaţi au ajuns cu câteva minute înainte de începerea dezbaterii. Aparent relaxat, Hollande, a discutat cu mai mulţi manifestanţi, înainte de a intra în studioul de televiziune. Sarkozy a ajuns la scurt timp după aceea, alături de soţia sa Carla Bruni. Încă de la începutul dezbaterii, Hollande s-a declarat un viitor preşedinte al dreptăţii, redresării economice şi unificării populaţiei şi l-a atacat pe Sarkozy.

Cu dumneavoastră este foarte simplu. Niciodată nu sunteţi de vină. Mereu aţi avut un ţap ispăşitor. Aţi spus: Nu sunt eu de vină ci regiunile„, a declarat Francois Hollande, candidat socialist la alegerile prezidenţiale, în cadrul dezbaterii.

Nu este niciodată vina dumneavoastră. Aţi promis că rata şomajului va fi de 5 procente. Nu este vina dumneavoastră. Este criza. Niciodată nu sunteţi de vină„, a adăugat acesta.

Preşedintele-candidat Nicolas Sarkozy a preferat să iasă la înaintare cu iubirea pe care o poartă Republicii Franceze.

Am petrecut foarte mult timp înainte de alegeri gândindu-mă dacă să particip la cursă. Faptul că am făcut-o este din cauză că am o pasiune pentru Franţa. Şi vreau să mai conduc în această lume dificilă pentru următorii cinci ani„, a declarat Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei.

Socialistul Francois Hollande e cotat ca favorit absolut în sondaje – cu un avantaj de aproape şapte procente faţă de conservatorul Nicolas Sarkozy. În pofida sondajelor, rezultatul votului de duminică rămâne incert din cauza procentajului mare a celor care nu au decis cu cine vor vota.