Dezbatere încinsă în Kensset răcită cu un pahar cu apă de o parlamentară înfierbântată VIDEO

Anastassia Michaeli, fost fotomodel rus şi actual parlamentar israelian, a făcut spectacol  în Knesset, la întrunirea Comitetului pentru Educaţie şi Cultură. Într-o discuţie aprinsă, ea i-a aruncat apă în faţă parlamentarului arab Ghaleb Majadele.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 16:35
Dezbatere încinsă în Kensset răcită cu un pahar cu apă de o parlamentară înfierbântată VIDEO

Dezbaterea privind participarea la un marş pentru drepturile omului a elevilor unei şcoli arabe israeliene a inflamat spiritele în Knesset, când Majadele a fost întrerupt de Michaeli, în plin discurs, iar el, supărat, i-a spus pe un ton imperativ să tacă.

Ofensată, Michaeli nu a stat pe gânduri, şi-a strâns dosarele de pe pupitru, a înşfăcat un pahar plin cu apă, cu care l-a stropit pe Majadele direct pe faţă, apoi a ieşit repede pe uşă, urmată de asistenta ei.

Jenat, Majadele le-a zâmbit cu tâlc colegilor lui, spunându-le : „Asta-i tot. Sunt sigur că nu sunteţi de acord cu acest comportament sălbatic, de tip fascist”, relatează ynetnews.com

Incidentul a fost înregistrat de camerele de supraveghere din Parlamentul israelian şi imediat a ajuns în presă. Au urmat  întrebările ziariştilor şi declaraţiile celor implicaţi în scandal.

Michaeli, fostă Miss Sankt Petersburg şi fotomodel la Paris, şi-a apărat gestul, dar nu l-a regretat. „Vremurile când un bărbat avea voie să înjure public o femeie, să o insulte sau să se poarte violent cu ea au apus. Cred că apa este cea mai bună metodă de potolire a spiritelor. Majadele ar trebui să înceapă să înveţe cum să se poarte cu femeile. Intenţionez să depun o plângere împotriva lui la Comitetul pentru Etică”, a declarat fosta Miss.

A urmat şi replica lui Majadele. „Incidentul trebuie tratat cu seriozitate. Niciodată vreun membru al Knesset-ului nu a aruncat un pahar cu apă într-un coleg de-al său. Cred că ea a făcut asta din cauza problemelor de pe ordine ade zi a agendei de lucru. Era dreptul meu să vorbesc. iar ceea ce am spus nu contravenea regulamentului. Nu am ofensat-o şi nu i-am atins statutul. Când a continuat să mă întrerupă, i-a spus am rugat-o să tacă, nu i-am ordonat”, s-a apărat Majadele.

Preşedintele Knesset-ului,Reuven Rivlin a declarat la rândul său că va depune o plângere la Comitetul pentru Etică din Knesset împotriva lui Michaeli.