Dezinfectanţi în valoare de 3.045 lei pentru Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş

Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu-Mureș a cumpărat dezinfectanți, în valoare de 3.045 de lei, fără TVA, de la societățile Axia Medical SRL și Intercoop SRL, potrivit unui anunț publicat pe SEAP, pe 27 mai.

RomaniaTV.net
31 mai 2016, 16:27
Dezinfectanţi în valoare de 3.045 lei pentru Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş

Un contract de furnizare de dezinfectanți, în valoare de 2.640 de lei, fără TVA, a fost atribuit pe 20 mai societății Axia Medical SRL din Târgu-Mureș. În aceeași zi, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu-Mureș a atribuit un alt contract, în valoare de 405 lei, fără TVA, societății Intercoop SRL din comuna Ernei, județul Mureș.

Ambele contracte au fost atribuite prin negociere fără anunț de participare. Alegerea acestei proceduri este justificată printr-o „situație de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”. Criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut.

Potrivit Agerpres, Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a atribuit, pe 30 mai, un contract societății Ecodet Activ SRL din București, prin care a achiziționat dezinfectanți, potrivit unui anunț publicat în aceeași zi pe SEAP. Contractul are o valoare de 43.500 de lei, fără TVA, și a fost atribuit prin procedura de negociere fără anunț de participare, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.

De asemenea, Spitalul de Pneumoftiziologie Galați a atribuit, pe 26 mai, tot prin procedura de negociere fără anunț de participare, trei contracte de „furnizare de antibacterieni pentru uz sistemic și medicamente împotriva maladiilor obstructive ale căilor respiratorii”, a căror valoare totală este de 9.160,95 de lei, potrivit unui anunț publicat pe SEAP, pe 27 mai.

Astfel, un contract cu o valoare de 1.466,40 de lei, fără TVA, a fost atribuit societății Felsin Farm SRL din București, un altul, de 1.980 de lei, fără TVA, societății Mediplus Exim SRL din Mogoșoaia, iar cel de-al treilea, de 5.714,55 de lei, fără TVA, societății Farmexpert D.C.I. SRL din București. În toate aceste cazuri, criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut.

Potrivit unor alte anunțuri publicate pe SEAP, pe 26 mai, și Spitalul Clinic Obstetrică Ginecologie Cuza-Vodă din Iași a cumpărat dezinfectanți. Astfel, unitatea medicală a atribuit un contract în valoare de 4.060 de lei, fără TVA, societății GB Indco SRL din București, un contract de 3.000 de lei, fără TVA, societății Ecolab SRL din Iași, precum și un contract de 3.071,60 de lei, fără TVA, societății B.Braun Medical SRL din comuna Remetea Mare, județul Timiș. În toate aceste cazuri, contractele au fost atribuite prin procedura de negociere fără anunț de participare, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.