Dezvăluire BOMBĂ a lui Dumitru Dragomir: Adrian Sârbu vrea să cumpere drepturile tv ale Ligii I

Dumitru Dragomir a declarat joi că fostul patron al PRO TV, Adrian Sârbu, a făcut o ofertă de achizionarea a drepturilor tv ale Ligii I, începând cu sezonul 2014/2015. Suma oferită s-ar ridica la 34 milioane euro pe sezon.

14 nov. 2013, 13:16
Dezvăluire BOMBĂ a lui Dumitru Dragomir: Adrian Sârbu vrea să cumpere drepturile tv ale Ligii I

Actualul contract pentru drepturile TV ale Ligii I va expira la finalul sezonului 2013-2014, în primăvara anului viitor urmând ca acesta să fie prelungit sau atribuit altor televiziuni. Fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, anticipează că nu va avea loc o licitaţie şi spune că îl va ajuta pe acest subiect pe noul şef al Ligii, Gino Iorgulescu.

Citeşte şi ALEGERI LPF. Dumitru Dragomir, după ÎNFRÂNGERE: Influenţa politică a fost majoră

Proiectul drepturilor de televiziune i-l voi da lui Gino, iar pe baza acestui proiect va lua peste 34 de milioane de euro (n.r. – pe sezon). Şi nu de la cel care i-a făcut această propunere, Adrian Sârbu, ci din altă parte, dintr-o societate comunitară, cu bani mulţi, care dă garanţii. Aşadar, vor fi peste 34 de milioane de euro, plus un milion Cupa Ligii.

Citeşte şi ALEGERI LPF. Ce va face Dumitru Dragomir după pierderea şefiei Ligii

Adrian Sârbu a stat de vorbă şi cu mine şi cu Gino. Are un proiect… El ne-a mai pârlit cu un milion. Are să ne dea un milion, are să ne dea 1,7 milioane, dar poate să câştige şi el. Adrian Sârbu este un tip foarte deştept care, s-ar putea, dacă dă mai mult de 36 de milioane pe an, plus 25 la sută din publicitate, plus Cupa Ligii, poate să câştige drepturile de televiziune„, a declarat  Dumitru Dragomir, în cadrul conferinţei de presă în care şi-a recunoscut înfrângerea în faţa lui Gino Iorgulescu, pentru un nou mandat de preşedinte al LPF.

Citeşte şi Gino Iorgulescu, o carieră tumultoasă. Răsfăţat al Ceauşeştilor, căpitan la naţională, acum şef la LPF

Suma vehiculată de Dragomir ar fi uşor mai mare decât cea obţinută de LPF la licitaţia din 2011. Liga Profesionista de Fotbal a cedat atunci drepturile de imagine ale campionatului intern, în schimbul sumei de 101,184 milioane de euro cu TVA, pentru trei sezoane, ceea ce înseamnă aproape 34 milioane euro pe sezon.