Dezvăluire gravă făcută de ministrul britanic al Apărării: „Un avion rusesc a tras o rachetă spre un avion britanic, deasupra Mării Negre”

Un avion de luptă rus a tras accidental o rachetă după ce a interacționat cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Britanice (RAF) deasupra Mării Negre, a declarat joi secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace.

20 oct. 2022, 15:22
Dezvăluire gravă făcută de ministrul britanic al Apărării: „Un avion rusesc a tras o rachetă spre un avion britanic, deasupra Mării Negre”

Ben Wallace a adăugat că Rusia a spus că racheta a fost lansată din cauza unei defecțiuni tehnice.

Incidentul a avut loc pe 29 septembrie când o aeronavă a RAF, aflată într-o patrulă de rutină, a interacționat cu două avioane de luptă rusești. Atunci, unul dintre ele a lansat o rachetă în direcţia avionului britanic

Secretarul britanic al apărării a declarat că i-a „comunicat îngrijorările” omologului său rus Serghei Şoigu, cu privire la un „incident potențial periculos”.

Citeşte şi Ramzan Kadîrov a publicat imagini de pe front cu fiii săi minori. Liderul cecen susţine că aceştia luptă în prima linie VIDEO

Wallace a mai spus că „Rusia a recunoscut că interacțiunea a avut loc în spațiul aerian internațional”, adăugând că Regatul Unit nu consideră incidentul o „escaladare deliberată” și și-a exprimat încrederea că „analiza va confirma că a fost o defecțiune”, scrie Aviation Source.

În altă ordine de idei, vicemareșalul în rezervă al RAF, Sean Bell, și-a împărtășit joi analiza pentru Sky News, subliniind că strategia Rusiei pare din ce în ce mai „disperată”. „Forțele ruse nu se descurcă bine pe teren și pierd teritoriu în ciuda mobilizării. Încă nu progresează. Putin are în prezent opțiuni foarte limitate. Nu poate face mare lucru la sol, așa că vede ce poate face în aer şi de aceea bombardează masiv cu avioanele„, spune acesta.

Citeşte şi Avertismentul lui Zelenski pentru ucrainenii din regiunile ocupate: „Putin încearcă să vă recruteze în armata lui! Dacă a făcut deja asta, depuneţi armele!”