Ramzan Kadîrov a publicat imagini de pe front cu fiii săi minori. Liderul cecen susţine că aceştia luptă în prima linie VIDEO

Preşedintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, susține că cei trei fii ai săi, dintre care cel mai mic are 14 ani și cel mai mare 16, au ajuns să lupte în prima linie pe frontul din Ucraina.

20 oct. 2022, 14:54
Ramzan Kadîrov a publicat imagini de pe front cu fiii săi minori. Liderul cecen susţine că aceştia luptă în prima linie VIDEO

„Akhmat, Eli și Adam s-au apropiat de pozițiile inamicului și au asigurat foc de acoperire pentru luptătorii care înaintau”, a scris Kadîrov pe canalul său Telegram. Potrivit șefului Ceceniei, fiii săi li s-au adresat „șaitanilor (n.r. – spirite rele în islam) vorbitori de cecenă care luptă de partea Ucrainei, invitându-i să apară pe front și să-și demonstreze în luptă angajamentul față de valorile europene”.

Încă din data de 3 octombrie Kadîrov a anunțat că își va trimite copiii minori în prima linie în Ucraina. „A sosit momentul să se arate într-o luptă adevărată și nu pot decât să salut această dorință a lor”, a spus șeful Ceceniei, potrivit site-ului Meduza. El a menționat că fiii săi au primit pregătire militară „încă de la o vârstă fragedă”.

Citeşte şi Român din Cernăuți, luat prizonier de cecenii lui Kadîrov: ”Am fost trimiși să fim carne tocată”. Mărturiile soţiei: „Pierdut fără urmă”

În videoclipul publicat de Kadîrov se aud împușcături, iar adolescenții trag, inclusiv cu un lansator de grenade. De asemenea, celor trei li s-a permis să tragă şi cu alte tipuri de arme.

Convenția ONU privind drepturile copilului, pe care Rusia a ratificat-o, obligă statele să ia toate măsurile posibile pentru a se asigura că persoanele sub 15 ani nu iau parte direct la ostilități. Participarea la ostilitățile unui adolescent sub 15 ani este o crimă de război, spun activiștii pentru drepturile omului.

Miercuri a fost de asemenea publicat un videoclip cu copiii lui Kadîrov înnarmaţi până în dinţi la Mariupol, însoțiţi de forţe sporite de securitate.

Citeşte şi Consilierul ministrului ucrainean al Apărării susţine că podul Crimeii a fost aruncat în aer de Putin, pentru a justifica atacul asupra Kievului şi a-i face pe plac lui Kadîrov