Dezvăluirea care aruncă în aer cazul de dopaj al Simonei Halep. Toate acuzaţiile vor fi şterse cu buretele

Simona Halep a fost acuzată de dopaj după ce în organismul ei a fost descoperită o substanță interzisă. Sportiva ar putea scăpa de suspendarea provizorie după ce s-a descoperit cum a ajuns roxadustatul în corpul ei. Ce probe au prezentat avocații acesteia.

12 dec. 2022, 21:10
Dezvăluirea care aruncă în aer cazul de dopaj al Simonei Halep. Toate acuzaţiile vor fi şterse cu buretele

Imediat după ce Simona Halep a fost înștiințată oficial că a fost depistată cu substanța dopantă Roxadustat, substanță activă a medicamentului Evrenzo, partenerul francez de antrenament al româncei a rupt contractul cu Patrick Mouratoglou. ProSport a aflat de cine a fost angajat Arnaud Restifo și în ce funcție de top este.

10 luni a fost Arnaud Restifo sparring-partner al Simonei cu care a început să lucreze imediat după ce, la Australian Open, Halep a fost învinsă de Alize Cornet în turul primelor 8 al Marelui Șlem organizat la Melbourne.

La Dubai Duty Free Tennis Championships 2022, Restifo a fost pentru prima dată partenerul de antrenament al fostului număr 1 mondial din totalul celor 13 turnee la care a figurat în staff-ul Simonei.

Fost jucător profesionist mediocru, francezul, angajat al Academiei lui Patrick Mouratoglou de la Biot, a fost cu Halep și la Doha (în săptămâna imediat următoare după Dubai) unde, bătută în prima rundă de Caroline Garcia, românca i-a trimis mesaj tatălui ei că se lasă de tenis.

Bombă în scandalul de dopaj al Simonei Halep. A fost găsită persoana care a contaminat-o involuntar cu roxadustat!
Restifo a însoțit-o pe Halep și la cele mai tari două turnee de primăvară din Statele Unite, Indian Wells (semifinală pierdută cu Iga Swiatek) și Miami (românca s-a retras din cauza unei accidentări suferita la coapsă în penultimul act al BNP PariBas Open din California), chiar dacă Simona fusese refuzată, inițial, de Mouratoglou căruia îi propusese să o antreneze în ciuda faptului că francezul era sub contract cu Serena Williams.

Restifo a fost păstrat în echipă de Halep și după ce Simona a semnat contract cu Mouratoglou la 7 aprilie.

Citeşte şi: Ce conţinea sticluţa din care a băut Simona Halep la US Open. Legătura cu scandalul de dopaj cu roxadustat

Licențiat în științe sociale și business management la “San Diego State University”, Restifo a rămas principalul colaborator al lui Halep odată ce Simona l-a concediat pe Theo Cercel în timpul turneului de la Washington, primul concurs jucat în Statele Unite de româncă și în timpul căruia Mouratoglou era în concediu cu familia în insula grecească Mykonos.

Restifo și Candice Gohier, fizioterapeuta angajată special de Mouratoglou pentru Halep, au fost singurele personaje din preajma Simonei înainte ca antrenorul francez să zboare la Toronto, turneul jucat și câștigat de româncă imediat după cel de la Washington, scrie prosport.ro

Perioada de suspendare a Simonei Halep ar putea fi anulată

„Gradul de vinovăție sau neglijență nu este suficient de semnificativ pentru a fi determinant ca să impună vreo sancțiune Simonei Halep pentru încălcarea reglementărilor antidoping”, este solicitarea pe care avocații fostului număr 1 mondial au pregătit-o a fi susținută, personal, de româncă în fața panelului de trei arbitri constituit de Sports Resolutions, tribunalul independent londonez unde constănțeanca va încerca să distrugă acuzația de dopaj cu Roxadustat.

Agenția franceză de toxicologie și farmacologie angajată de Simona Halep a stabilit că roxadustatul a ajuns în organismul sportivei prin intermediul unui supliment alimentar. Nicăieri în prospect sau pe etichetă nu se menționează însă că acest supliment ar putea conține, chiar și accidental, urme de roxadustat. Simona Halep nu a știut astfel că a ingerat o substanță interzisă.

OFICIAL | Simona Halep, marea absentă de la Australian Open 2023! Anunțul WTA

Suspendată provizoriu din tenis în momentul de față, după ce a fost depistată pozitiv la un test anti-doping efectuat la turneul US Open, Simona Halep va fi marea absentă de la Australian Open. Sportiva din România este singura jucătoare din top 20 WTA care nu va fi prezentă la primul Grand Slam al anului, a anunțat WTA.

În acest moment, Simona Halep ocupă locul 10 în clasamentul WTA. „19 jucătoare din Top 20 WTA sunt înscrise, singura excepție fiind Simona Halep, suspendată provizoriu”, notează WTA.