Ce conţinea sticluţa din care a băut Simona Halep la US Open. Legătura cu scandalul de dopaj cu roxadustat

Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj, a fost surprinsă în luna august, la seria de turnee americane, consumând conținutul unei sticluțe, despre care s-a zvonit că ar fi conţinut substanţa interzisă roxadustat.

25 nov. 2022, 16:52
Ce conţinea sticluţa din care a băut Simona Halep la US Open. Legătura cu scandalul de dopaj cu roxadustat
S-a anunţat cât va fi suspendată Simona Halep pentru dopaj. Când va putea reveni în circuitul WTA

Ce conţinea sticluţa din care a băut Simona Halep la US Open. Simona Halep, suspendată pentru dopaj cu roxadustat la US Open, a fost surprinsă în luna august, la seria de turnee americane, consumând conținutul unei sticluțe, despre care s-a zvonit că ar putea fi chiar cheia întregului scandal.

Citeşte şi: Simona Halep, desfiinţată după o postare pe Instagram. „Mesajul ciudat al spălatei pe creier!”

Conform ProSport, în sticluța respectivă s-ar fi aflat o băutură revoluționară în lumea sportivilor, brevetată de nutriționistul neo-zeelandez Glenn Kearney (un apropiat al lui Darren Cahill), împreună cu Andy Murray și Eva Carneiro, doctorița dată afară în 2015 de Jose Mourinho de la Chelsea. Este vorba de un supliment de colagen lichid de înaltă rezistență, conceput pentru sportivii de performanță, şi anume TRR Nutrition, o gamă care are ca produs de vârf Advanced Collagen. TRR Nutrition (produs de Nutraformis), este o formulă de colagen super–puternic, un supliment lichid destinat întăririi articulațiilor, oaselor și întremării sistemului imunitar.

Citeşte şi: Câţi bani trebuie să dea înapoi Simona Halep pentru că s-a dopat. Ce a decis Federaţia Internaţională de Tenis

Cu acest supliment, Simona Halep a compensat pierderea de colagen pe care fiecare om o înregistrează într-o proporție de 1,5 la sută pe parcursul unui interval de 12 luni după împlinirea vârstei de 20 de ani. TRR Nutrition (produs de Nutraformis) este parte din programul de recuperare rapid deoarece conține 10.000 mg de colagen marin, turmeric, ghimbir, acid hyaluronic, glucozamină, cupru și vitamina C.