Dezvăluiri cutremurătoare făcute de un martor la intervenția polițiștilor din Pitești în urma căreia un bărbat a murit: „Au tăbărât pe el”

Un bărbat, martor la imobilizarea violentă a bărbatului din Pitești care ulterior și-a pierdut viața, a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre incidentul pe care l-a văzut cu ochii lui.

18 apr. 2021, 20:38
Dezvăluiri cutremurătoare făcute de un martor la intervenția polițiștilor din Pitești în urma căreia un bărbat a murit: „Au tăbărât pe el”

Un bărbat, martor la imobilizarea violentă a bărbatului din Pitești care ulterior și-a pierdut viața, a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre incidentul pe care l-a văzut cu ochii lui.

Bărbatul a spus că polițiștii „au tăbărât” pe bărbatul care în timpul imobilizării a murit.

Medicul șef legist din Argeș a spus că bărbatul din Pitești a avut parte de o moarte violentă. Acesta a mai spus că decesul a survenit în urma asfixiei mecanice, după comprimarea gâtului şi toracelui.

Martor la scenele de coșmar: „L-a imolizat la pământ și l-a ținut acolo două-trei minute”

„Am constatat că au tăbărât pe el. Sunt șofer și am fost că servesc masa acolo. Nu vă pot spune eu că l-a omorât poliția sau nu, decât că l-a imobilizat la pământ și l-a ținut acolo două-trei minute și atâta tot”, a declarat martorul la incident la ieșirea de la audieri.

Bărbatul care a murit în timpul intervenției polițiștilor se numește Sandu Barbu și are 63 de ani.

În imaginile surprinse de martori se vede cum cum bărbatul de 63 de ani a fost pus la pământ, iar cineva i se adresează: „Du-te, mă şi stai colo jos! Hai, dă-i drumul! Că nu stau de tine! Dă-te-n morţii mă-tii de nesimţit!”.

Doi polițiști, reținuți după moartea bărbatului din Pitești

Doi poliţişti au fost reţinuţi, duminică, pentru intervenţia în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde avusese loc un incendiu, a anunţat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

„Prin ordonanţele procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, astăzi s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a doi suspecţi, ambii agenţi de poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”, a spus prim-procurorul Marius Ştefan, citat de Agerpres.

El a precizat că, în urma necropsiei, s-a schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă în lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, pentru care legea prevede închisoarea de la 6 la 12 ani.

„La audieri, cei doi au încercat să ofere variante, ţine de exercitarea dreptului la apărare. Au fost analizate imaginile, declaraţiile martorilor şi raportul de necropsie în ceea ce priveşte natura şi modul de dispunere a leziunilor”, a mai spus prim procurorul.

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului din Pitești

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au deschis un dosar penal in rem pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă în urma incidentului produs, vineri, într-un restaurant din Piteşti.

Medicul legist Dan Manu a susținut că victima a murit asfixiată și a suferit mai multe traumatisme. De asemenea, acesta a susținut că victima avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

„Raportul medico- legal va fi realizat în următoarele zile, și în funcție de cele ce vor fi stabilite clar de catre legist, incadrarea juridica dată la această oră, de ucidere din culpa va subzista sau ar putea fi schimbată în lovituri cauzatoare de moarte. Este vorba de stabilirea clara a legaturii de cauzalitate cu cauza decesului”, au declarat surse judiare pentru GÂNDUL.RO.

Reacția lui Cîțu când a fost întrebat despre demiterea ministrului Bode, după cazul bărbatului ucis de polițiști în Pitești

Florin Cîţu

i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, o anchetă foarte rapidă în cazul bărbatului decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Pitești. Vinovaţii trebuie să răspundă, a transmis premierul.

„Am avut o discuţie cu domnul Bode şi am cerut o anchetă foarte rapidă şi i-am spus că vinovaţii trebuie să răspundă. Deja înţeleg că se ocupă de situaţie. Nu am încă toate informaţiile în acest moment”, a declarat Florin Cîţu, duminică, după ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de la Ciolpani.

Întrebat de jurnaliști dacă are de gând să-l demită pe ministrul Bode de la Interne după cazul bărbatului decedat la Pitești, premierul Cîțu a evitat răspunsul, spunând că a discutat cu ministrul Bode și a primit garanția că va fi o anchetă rapidă, dar susține că nu are toate datele.