Dezvăluiri de ultimă oră despre Marta. E pe fundul lacului Snagov, iar bărbatul care păzeşte vila lui Schwartzenberg ştie tot VIDEO

Codruţ Marta e pe fundul lacului Snagov, iar bărbatul care păzeşte vila lui Elan Schwartzwnberg ştie tot ce s-a-ntâmplat. Asta susţin ţăranii din Izvorani care aşteaptă în acest caz o anchetă serioasă a autorităţilor. România TV a obţinut mărturiile localnicilor filmate cu o cameră ascunsă.

08 sept. 2017, 12:53
Dezvăluiri de ultimă oră despre Marta. E pe fundul lacului Snagov, iar bărbatul care păzeşte vila lui Schwartzenberg ştie tot VIDEO

Localnic: Ion îl cheamă. Îi e frică să vorbească! El cred că ştie tot! Imposibil să nu ştie! Dar, vezi, Poliţia nu poate s-o facă!

Reporter: De ce Poliţia crezi tu că nu îşi face treaba în cazul ăsta? Localnic: Să nu-i tragă cineva la răspundere! Dacă l-ar băga pe mâna Poliţiei să-l „toace” niţel, să fiu al dracului dacă nu spune tot! Trebuie să se-ncurce pe undeva! Mai de frică, mai de una, mai de alta, scapă câte ceva!”. 

Sătenii din Izvorani sunt convinşi că paznicul vilei lui Elan nu e străin de dispariţia lui Marta.

Localnic: Are armă de vânătoare! Păi cine i-a scos-o?! I-a scos-o Elan! Elan a făcut toată treaba!

Citeşte şi: Codruţ Marta ar fi fost lichidat. Un nou denunţ privind uciderea lui a fost depus la DNA

Reporter: Alina Măgureanu zicea că sunt băgaţi în beton undeva!

Localnic:  Nu! N-aş crede treaba asta! Ori pe apă l-a dus, l-a aruncat şi l-a scăpat pe undeva, i-a legat ceva de gât! Îi bagi un pietroi şi-l arunci…(n.r. intervine un vecin) Ei, îi mai legi pietroi! Se duce…Dar el ştie tot! Că a fost „al casei”! Şi soţia lui! Cred că l-au dus mai departe!

Nu este singurul localnic care arată cu degetul spre cel care administrează vila lui Elan. În urmă cu două luni, un alt sătean l-a indicat pe Ion drept cheia dispariţiei lui Codruţ Marta.

Localnic: Brunet, cu mustaţă, de la Beiuş, mi-a arătat şi mistreţ împuşcat cu Ţiriac, era maestru de vânătoare, a apărut administrator aici de când au cumpărat ăştia! Că ăştia au cumpărat de la Răducioiu! Şi m-am împrietenit cu el. Când am auzit că a dispărut ăsta şi am auzit că ultima amprentă pe pahar a fost aici, eu am fost sigur şi sunt şi acum, că ăsta ştie! Dacă i-a dat la cap sau i-a pus ceva şi l-a trosnit, ăsta a putut să-i facă de cap în gârlă! Deci ăsta ştie în mod sigur! Ăsta strâns cu uşa şi…Îl luaţi de-aici! Poate e şi-acum! E pescar… E vânător…Puteţi să-l întrebaţi şi pe Ţiriac! Pentru că mie mi-a arătat mistreţii acum câţiva ani, când a făcut la Balc, acolo, omorul pe care-l face!

Bărbatul acuzat de vecini nu a vrut să vorbească cu echipa România TV.

„Nu mă interesează, domnule! (n.r. intervine soţia lui) Mai terminaţi, domnule, cu prostiile astea toată ziua pe-aici!”. În urmă cu trei luni, Ion a admis faptul că-l ştie pe Codruţ Marta.

Citeste şi: Bombă! Unde îl caută anchetatorii pe dispărutul Codruţ Marta VIDEO

Codruț Marta a fost dat în urmărire internațională în luna mai 2012, când a fost introdusă și o alertă în sistemul informatic Schengen. Procurorii justifica această măsura prin faptul că Marta ar fi dispărut în condiții suspecte.