DEZVĂLUIRI despre afacerea Nana. Vezi traseul banilor alocaţi de Udrea comunei în care Băsescu a ajuns moşier

Premierul a anunţat marţi seară că Traian Băsescu şi Elena Udrea vor merge la procuratură după 22 decembrie pentru implicarea încă din 2009 în afacerea de la Nana, întrucât există documente care să demonstreze implicarea fostului ministru în ingineria care s-a încheiat cu achiziţionarea de către fiica cea mare a preşedintelui a unui teren în comuna Nana, din Călăraşi, printr-un credit bancar obţinut de la CEC şi care a făcut obiectul unei anchete parlamentare.

RomaniaTV.net
06 mai 2014, 19:59
DEZVĂLUIRI despre afacerea Nana. Vezi traseul banilor alocaţi de Udrea comunei în care Băsescu a ajuns moşier

Coincidenţă sau nu, în 2009, când a ocupat pentru scurt timp funcţia de ministru al Mediului, ca interimar în timpul guvernului Boc, Elena Udrea a făcut manevre ca să poată finanţa comuna Nana.

Potrivit premierului Victor Ponta, aceasta a acordat comunei Nana „bani pentru lucrări inexistente”, „în mod ilegal şi împotriva chiar şi a premierului Boc”.

Potrivit România TV, traseul banilor alocaţi de Elena Udrea pentru comuna Nana ar fi fost următorul:

7.10.2009 – iniţiativă (fără avize şi anexe) HG a Elenei Udrea

21.10.2009 – Emil Boc decide în şedinţă de Guvern retrimiterea iniţiativei

23.10.2009 – SGG îi trimite înapoi Elenei Udrea Hotărârea de Guvern

16.12.2009 – proiectul revine la Guvern în forma iniţială, dar cu semnăturile Elenei Udrea – ministrul interimar al Mediului, ministrului Finanţelor şi ale unui secretar de stat de la Ministerul Justiţiei.

Potrivit proiectului publicat în Monitorul Oficial pe 21 decembrie 2009, comunei Nana i s-a alocat suma de 460.000 de lei pentru realizarea unei zone verzi.