DEZVĂLUIRI din avionul GROAZEI. Ce a povestit un SUPRAVIEŢUITOR din accidentul de la San Francisco

Unul dintre pasagerii care au supravieţuit în mod miraculos în accidentul aviatic de pe aeroportul din San Francisco susţine că avionul Boeing 777 "zbura la altitudine foarte joasă".

RomaniaTV.net
07 iul. 2013, 09:54
DEZVĂLUIRI din avionul GROAZEI. Ce a povestit un SUPRAVIEŢUITOR din accidentul de la San Francisco

Un chinez care a supravieţuit accidentului unui Boeing 777 al companiei Asiana Airlines, produs sâmbătă pe aeroportul din San Francisco, a povestit că avionul „zbura la altitudine foarte joasă” înainte de a ateriza, cu vârful orientat în sus, şi de a ieşi de pe pistă.

Accidentul zborului 214, care venea de la Seul, a provocat moartea a două persoane şi rănirea altor 182 dintre cele 307 persoane aflate la bord, potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor americane.

Asiana Airlines a anunţat că la bordul avionului se aflau 141 de chinezi dintre cei 291 de pasageri. Printre ei erau 60 de elevi şi profesorii lor, potrivit agenţiei China Nouă.

Xu Da, un pasager care a supravieţuit, a povestit experienţa sa traumatizantă de la bordul avionului pentru televiziunea publică CCTV: „Am remarcat că avionul zbura destul de jos în momentul aterizării. Se pregătea să atingă solul când a accelerat brusc şi vârful a început să urce”.

„Avionul zbura deja la altitudine foarte joasă în acel moment”, a continuat Xu, adăugând că a „simţit un şoc”.

CITEŞTE ŞI: Tragedia Asiana Airlines. Primul accident cu victime din istoria avioanelor Boeing 777 GALERIE FOTO

Măştile de oxigen au coborât şi un miros dezagreabil a început să se răspândească în cabină. Puteam vedea şi scântei care veneau din faţa aparatului„, a povestit el.

După aterizare, cabina avionului era într-o „mare dezordine”, partea din spate prezenta o gaură mare şi bucătăria dispăruse.

Xu şi soţia sa şi-au recuperat bagajele de mână şi au ieşit prin spate. Bărbatul a publicat fotografii cu persoane care aşteptau afară în timp ce un fum gros se ridica din avion.

Din cei 307 de oameni aflaţi la bordul avionului, 123 au reuşit să iasă nevătămaţi. Printre aceştia se numără şi unul dintre directorii companiei sud-coreene Samsung, care a postat pe Twitter la puţin timp după accident: „Tocmai ne-am prăbuşit la aterizare pe SFO. Coada s-a rupt. Aproape toată lumea pare în regulă. Sunt OK. Pare ireal”.