DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE: The Telegraph a publicat 100.000 de mesaje compromiţătoare despre haosul din pandemie. S-a ajuns până la interzicerea relaţiilor intime în familie!

DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE: The Telegraph din Marea Britanie a obținut peste 100.000 de mesaje WhatsApp scrise între Matt Hancock și diverși miniștri și funcționari publici despre măsurile din pandemie

07 mart. 2023, 22:16
DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE: The Telegraph a publicat 100.000 de mesaje compromiţătoare despre haosul din pandemie. S-a ajuns până la interzicerea relaţiilor intime în familie!

„Mesajele cuprind 2,3 milioane de cuvinte, de trei ori mai multe decât Biblia”, arată The Telegraph în articolul „The Lockdown Files: Matt Hancock rejected expert advice on care home testing, WhatsApp messages reveal”.

„Mesajele dezvăluie, de asemenea, abordarea adesea simplistă (casual) avută de miniștri când au luat decizii majore, inclusiv solicitarea de a închide școlile, de a introduce măști de protecție în școli și de a oferi teste în casele de îngrijire a bătrânilor.

Virusul Covid a suferit mutaţii, am putea avea o nouă pandemie
James Slack, purtătorul de cuvânt al Primului Ministru
„Chris, Patrick, scuze pentru asta, dar întrebarea zilei de la cei mai buni jurnaliști de politică ai noștri este: pot să mă văd cu iubitul sau iubita dacă nu locuim în aceeași casă? Vor de asemenea să știe dacă pot merge în vizită acasă la iubit sau la iubită ? (presupun că răspunsul va fi un NU ferm). Și pot să se vadă afară, având în vedere că ar fi o adunare de doar doi oameni?

Patrick Vallance – Consilier guvernamental
Scopul nostru este să rupem legăturile dintre gospodării, așa că răspunsul la obiect este că nu ar trebui să se întâlnească sau ar trebui să se mute împreună. Dar Chris vă poate da răspunsul oficial în ceea ce privește sfaturile în amor.

James Slack
Deci dacă amândoi sunt fără simptome și promit să stea împreună în toată perioada, unul dintre ei s-ar putea muta în casa celuilalt? Mi-e teamă că intrăm în ape tulburi aici.

Chris Whitty, Director Medical
Cred că este necesar să fim realiști. Dacă este un partener regulat nu cred că oamenii vor asculta sfatul să nu se vadă timp de trei săptămâni sau poate chiar mai mult. Am putea spune că, dacă pot să nu se vadă, să nu se vadă și dacă unul dintre ei are acasă o persoană în vârstă sau vulnerabilă, atunci este necesar să nu se vadă.

Efectele pandemiei de Covid, aproape să declanşeze o nouă epidemie în România. Vaccinul lipseşte şi nu se ştie când va fi disponibil
James Slack
Mulțumesc. Deci ceva de genul…
Ce încercăm să facem este să rupem lanțul de infectări între gospodării. Cuplurile care locuiesc separat ar trebui să evite să se întâlnească, asta este crucial dacă unul dintre ei are o persoană în vârstă sau vulnerabilă acasă. ”

The Telegraph va dezvălui cum a fost sacrificată educația copiilor pentru a evita confruntările politice; cum ar fi putut fi ridicate mai devreme măsurile de izolare care au pus economia în genunchi și cum a încercat guvernul să sperie publicul pentru a se asigura că respectă lockdown-ul.

Mesajele vor stârni inevitabile dezbateri cu privire la afirmațiile repetate ale guvernului că «urma întotdeauna știința» atunci când a luat decizii privind combaterea pandemiei. În UK au murit până în prezent peste 216.000 persoane, în timp ce economia a suferit un șoc din care încă încearcă să se recupereze.

Efectele pandemiei de Covid, aproape să declanşeze o nouă epidemie în România. Vaccinul lipseşte şi nu se ştie când va fi disponibil
Unii experți în sănătate cred că victimele colaterale cauzate ca urmare a faptului că spitalele au anulat sau amânat tratamente pentru a se focaliza pe COVID ar sta în spatele acestei creșteri uriașe a excesului de decese, ceea ce crește posibilitatea ca măsurile restrictive să fi cauzat mai multe daune sănătății publice decât virusul în sine”, se spune în articol.

Iar pentru a nu exista dubii cu privire la traducerea acestui din urmă paragraf, aici e versiunea originală, în engleză: „Some health experts believe the collateral damage from hospitals cancelling and delaying treatment to focus on Covid is behind a huge spike in excess deaths, raising the possibility that lockdowns caused more harm to public health than the virus itself.”

O altă serie de mesaje, din timpul în care valul al doilea de infectări era în punctul cel mai critic, arată cum autoritățile britanice doreau să aducă pacienți din Franța pentru a fi tratați în spitalele din Anglia. Totul în timp ce oamenilor li se spunea constant că trebuie să fie responsabili, să nu se îmbolnăvească pentru ca sistemul sanitar să nu ajungă în colaps.

Matt Hancock , ministrul Sănătății
„Ca să știți, am stabilit cu Ed Llewellyn (nr. ambasadorul britanic în Franța) că îi voi trimite următorul mesaj lui Veran (nr Olivier Veran ministrul francez al Sănătății). A discutat cu Jonno Evans (consilierul pe politici externe al Primului Ministru)

Dragă Olivier, sper că ești bine. Am văzut ce presiune este pe spitalele voastre și că unii pacienți sunt transferați în străinătate. La noi epidemia este în special în partea de Nord și avem locuri libere în Londra și în Sud. Am putea oferi paturi la Terapie Intensivă pentru pacienți transferați de la voi. V-ar ajuta să eliberați presiunea în regiunile cele mai afectate? Țările noastre au fost mereu una alături de cealaltă la nevoie. Anunță-mă dacă ți-ar fi de ajutor. Toate cele bune, Matt.

Să anunțăm NHS. Este posibil să trebuiască să facem aceeași ofertă și Italiei.”

Într-un alt mesaj, Matt Hancock spunea că: „Ador ideea lui Ed Llewellyn prin care i-a oferit lui Macron (în privat) să tratăm o parte dintre cazurile lor acolo unde au presiune pe sistemul de sănătate, pentru că avem o problemă regională, dar avem și și o capacitate regională în Estul Angliei, sau în Sud-Vest. ”

„Aceste mesaje demonstrează că ceea ce am spus toți cei care ne-am mai păstrat simțul comun și uzul rațiunii în pandemie este adevărat: măsurile restrictive s-au luat fără a fi avut la bază ceva științific, ci totul a fost politic și coordonat; închiderea spitalelor i-a făcut pe mulți oameni să moară de alte boli; s-au ignorat tratamente medicamentoase fără riscuri care ar fi scăpat multă lume de infecția cu COVID; autoritățile au manipulat cu bună știință populația, iar cine nu s-a conformat sau chestiona mesajul oficial era acuzat că dezinformează. Acești vinovați trebuie să plătească penal, iar partidele care au susținut asemenea politici publice îndreptate împotriva propriilor cetățeni trebuie expulzate din viața publică, prin vot. Ca europarlamentar voi continua să lupt pentru ca cei de la vârful UE ce au promovat astfel de măsuri să fie trași la răspundere”, a spus europarlamentarul Cristian Terheș.

Dezvăluirile jurnaliștilor de la The Telegrapf au delanșat un scandal uriaș în Marea Britanie, iar aceștia și-au motivat decizia de a publica mesajele fostului ministru al sănătății pentru susțin că oamenii au dreptul sa afle adevărul.

Telegraph a luat decizia de a face publice mesajele lui Matt Hancock și ale celorlalți miniștrii din documentele carantinei pentru că suntem de părere că este ăn interesul oamenilor să aibă acces la ele. Știți că Matt Hancock a avut acele conversații pe care le-a înmânat Isabelei Oakeshot. Simțiți câtuși de puțină compasiune față de el? Nu. Am avut un șir de situații cu care atât guvernul, cât și întreaga țară au trebuit să se confrunte în martie 2020, atunci când a început pandemia. Ulterior, au fost analizate foarte multe decizii care au fost luate în timpul pandemiei și suntem de părere că, în numele deschiderii, a transparenței și a responsabilității, public are dreptul să afle de unele discuții care au fost luate în spatele cortinei. Discuții care au dus la luarea unor decizii care au afectat viețile oamenilor. Există unele subiecte în jurnalism care nu au de a face cu o problemă de viață și moarte, dar cel al pandemiei a fost. Iar deciziile care au fost luate în primele 3 luni de pandemie au costat viața a peste 20.000 de oameni din centrele de îngrijire. A costat șansele la educație a unei generații de copii și au costat bani pierduți pe care afacerile mici și medii nu îi vor mai recupera niciodată. Și nu în ultimul rând a costa psihicul britanicilor care au fost închiși în case pentru săptămâni și luni în șir și care au fost nevoiți să poarte măști în ciuda faptului că existau dubii dacă era o măsură științifică. Ceea ce încercăm să facem cu aceste documente ale pandemiei este să arătăm că uneori, pe lângă lipsa metodelor științifice, aceste întâmplări sugerează faptul că politica sistemului public de sănătate a fost făcută superficial, probabil din necesitatea cauzată de nivelul de gravitate a situației. Dar, poate și din prisma oportunităților politice. A fost corect faptul că deciziile au fost luate în ultimul moment, de exemplu, permiterea oamenilor în centrele de îngrijire? A fost corectă decizia lui Matt Hancock total opusă sfatului dat de medicul șef, Chris Whitty, aceea ca doar oamenii din spitale să fie testați? A fost corect ca responsabilitatea să fie delegată centrelor de îngrijire cu privire la testarea celorlalți oameni din comunitate și la cum vor segrega masele de oameni?