Dezvăluiri în cazul accidentului ministrului Lucian Bode. Procurorul militar care s-a ocupat de caz rupe tăcerea

George Nica, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, a dezvăluit, la "Marius Tucă Show", numele şoferului de la SPP care conducerea maşina ministrului Lucian Bode în momentul în care a avut loc accidentul. Procurorul militar a mai spus că, în momentul primirii dosarului, la patru zile după accident, nu exista nicio audiere a celor implicaţi. 

RomaniaTV.net
10 sept. 2020, 07:10
Dezvăluiri în cazul accidentului ministrului Lucian Bode. Procurorul militar care s-a ocupat de caz rupe tăcerea

„Subofiţerul care era la volanul VW Touareg de la SPP, am reţinut numele de Lupu, parcă şi Nicolae este prenumele, nu mai reţin exact. Dosarul a fost la mine exact o zi”, a declarat procurorul militar George Nica.

Procurorul militar a mai devoalat şi faptul că, la preluarea cauzei, nu exista la dosar nicio audiere ai celor implicaţi. Totodată, acesta susţine că SPP nu a raportat Parchetului Militar accidentul, deşi avea obligaţia să facă imediat acest lucru.

Citeşte şi: Bode: „Regret nespus incidentul de duminică. Demnitarul nu are dreptul să-i spună şoferului să meargă mai tare sau mai încet”

 

„M.Tucă: SPP v-a informat în legatură cu incidentul?

G. Nica: Până la preluarea cauza Parchetul nu a informat referitor la cauză.

M. Tucă: La câte zile dupa a venit dosarul? Accidentul a fost pe 30 august 2020.

G. Nica: Dosarul a ajuns pe 3 septembrie 2020. (…) La poliţie nu s-au efectuat alte acte de urmărire penală, audieri de martori, audierea făptuitorului, audierea persoanelor vătămate.

M. Tucă: Exista o declaraţie a ministrului Bode în acest caz?

G. Nica: Nu, nicio declaraţie nu era la dosar”

Dosarul accidentului în care a fost implicat ministrul Lucian Bode a fost deschis iniţial de procurorii din Piteşti care l-au trimis apoi la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. În aceeaşi zi, cauza a fost preluată de Secţia Parchetelor Militare, din dispoziţia procurorului general Gabriela Scutea.

Citeşte şi: Iohannis spune că nu e cazul ca Lucian Bode să-şi dea demisia după accident: Nu se poate compara cu cazul Oprea 

 

Orban, explicaţii despre accidentul lui Lucian Bode. „Demnitarul nu are dreptul să solicite SPP niciun fel de ritm de deplasare”

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că un demnitar nu are dreptul să solicit echipajului de la Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), care îl însoţeşte, niciun fel de rism de deplasare. Explicaţiile şefului Executivului vin în contextul în care reprezentanţii sindicatului Europol l-a acuzat de „abuz de putere” pe Lucian Bode, ministrul Transporturilor, după ce a dat vina pe șoferul SPP pentru accidentul în care a fost implicată mașina care îl aducea la București în urmă cu o săptămână.

„Nu are dreptul legal de a solicita niciun fel de ritm de deplasare. În ceea ce mă priveşte, fac acelaşi lucru. (…) Nu este obligat echipajul SPP, deci are dreptul legal sa refuze orice solicitare din partea demnitarului, asta este legea. Ştiţi dvs. despre faptul că i s-a cerut să se deplaseze? Nu, i s-a cerut să ajungă la o anumită oră. În ceea ce priveşte modalitatea de deplasare, dacă utilizează sau nu utilizează prevederile legale referitoare la deplasarea în ceea ce se numeşte coloana oficială, toate nu sunt deciziile demnitarului. Vă rog, studiaţi legea!”, a precizat premierul Ludovic Orban.

Europol, reacţie dură faţă de Lucian Bode: „Ministrul Bode minte cu neruşinare”

 

Reamintim că Lucian Bode a fost implicat într-un accident pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş. Maşina ministrului a circulat pe contrasens pentru a depăşi o porţiune aglomerată, deşi depăşirea nu este permisă în zona respectivă. Ulterior a lovit frontal un autoturism care a venit din sens opus.

Citeşte şi Raluca Turcan, despre accidentul ministrului Bode: „S-a exagerat destul de mult în privinţa accidentului ministrului Transporturilor”