Dezvăluiri: Mafia a vrut să-l asasineze pe un important lider al lumii

Publicat: Vineri, 28 Februarie 2014 14:37 // Actualizat: Vineri, 28 Februarie 2014 14:37 // Sursa: romaniatv.net

Mafia italiană a plănuit să-l asasineze în anii '80 pe Rudolph Giuliani, fostul primar al oraşului New York, potrivit unui informator din Sicilia, transmite vineri site-ul thelocal.it.

Toto Riina, şeful suprem al mafiei siciliene aflat în prezent în închisoare, ar fi ordonat asasinarea lui Giuliani când acesta era procuror în New York, potrivit publicaţiei Palermo Today.

Giuliani, nepot al unor imigranţi italieni, a fost ulterior primar al oraşului din 1994 până în 2001.

Planul a fost dezvăluit de un informator din cadrul mafiei, Rosario Naimo, ca parte a unor dovezi înaintate unei instanţe siciliene care investighează relaţiile dintre mafie şi stat.

Naimo a susţinut că, atunci când el locuia în SUA, Riina l-a trimis pe unul dintre oamenii săi de încredere de cealaltă parte a Atlanticului pentru a pregăti asasinatul, a precizat Palermo Today.

Mafia siciliană - Cosa Nostra - ar fi contactat clanul Gambino din New York pentru a cere oficial permisiunea de a ucide pe teritoriul controlat de această grupare.

Interesul lui Riina pentru Giuliani îşi are originea în relaţia viitorului primar cu Giovanni Falcone, un magistrat italian care a condus o operaţiune de combatere a mafiei siciliene.

Însă, în timp ce Giuliani a supravieţuit complotului, revista Time scriind în 2001 că acţiunile sale împotriva mafiei l-au transformat într-o 'figură naţională', Falcone a fost împuşcat mortal în 1992.

Giuliani a fost scos de pe lista de ţinte atunci când Riina şi-a dat seama că investigatorii americani ar fi avut puterea să distrugă complet mafia siciliană, dacă asasinatul ar fi avut loc, potrivit Palermo Today.

Chiar dacă este închis de peste 20 de ani, Riina este considerat în continuare un pericol în Italia. În urmă cu doar câteva săptămâni, a fost înregistrat cerând uciderea unui procuror, determinând autorităţile să ridice nivelul de protecţie

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
asasinat Cosa Nostra Italia mafie italiana Rudolph Giuliani Time Toto Riina
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 mar 10:19
Răspunde | Votează email 0 email
fiji
De când şi până când un primar, fie el şi al New Yorkului, este "un important lider al lumii"? Voi chiar nu mai aveţi simţul ridicolului?
1
EUR
4.8344
RON
13 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H