Dezvăluiri halucinante. Preşedintele statului Filipine a ucis personal oameni, pentru a le da exemplu poliţiştilor

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat că el personal a ucis oameni suspecţi de crimă, pe când era primar la Davao, un oraş şi sudul ţării, pentru a da astfel un exemplu poliţiei.

14 dec. 2016, 08:07
Dezvăluiri halucinante. Preşedintele statului Filipine a ucis personal oameni, pentru a le da exemplu poliţiştilor

Rodrigo Duterte a făcut aceste afirmaţii la o reuniune cu oamenii de afaceri cu care a discutat despre campania sa împotriva traficanţilor de droguri, în cadrul căreia au fost omorâţi peste 5.000 de oameni de la preluarea mandatului său, pe 30 iunie.

La Davao eu personal am ucis, ca să le arăt băieţilor din poliţie că dacă eu pot să fac asta pot s-o facă şi ei„, a declarat preşedintele Duterte. El a fost timp de peste 20 de ani primar al oraşului Davao. „Mergeam prin Davao cu o bicicletă, patrulam pe străzi în cautarea unor eventuale probleme. Chiar căutam confruntări, pentru a putea ucide„, a adăugat el.

Rodrigo Duterte este acuzat că a organizat escadroane ale morţii la Davao, unde au fost omorâte peste 1.000 de persoane, potrivit apărătorilor drepturilor omului. Ca răspuns la criticile comunităţii internaţionale, el a reiterat faptul că nu are de gând să pună capăt politicii sale, care în opinia sa nu încalcă nicio lege, poliţia acţionând în legitimă apărare, multe decese rezultând în urma răfuielilor cu bande înarmate.