DEZVĂLUIRI. Radu Mazăre şi-a cumpărat din şpăgi un apartament de lux în Franţa. AVEREA fostului primar

Procurorii DNA au descoperit că fostul primar, Radu Mazăre, şi-a cumpărat din banii proveniţi din şpăgi un apartament de lux în oraşul francez Nissa, susţin surse judiciare, citate de România TV. Anchetatorii bănuiesc că nu ar fi singura casă deţinută de fostul edil şi nedeclarată. 

27 mai 2015, 08:23
DEZVĂLUIRI. Radu Mazăre şi-a cumpărat din şpăgi un apartament de lux în Franţa. AVEREA fostului primar

Potrivit România TV, Radu Mazăre este acuzat acum şi de spălare de bani.

Averea lui Radu Mazăre a fost însă întotdeauna un subiect sensibil pentru „regele carnavalului” de la malul mării. Înconjurat de lux şi mare fan al maşinilor de colecţie, Mazăre nu a avut niciodată o casă a sa în Constanţa şi a preferat să stea în chirie, informează România TV.  Are însă un apartament în Bucureşti şi aproape 2 hectare de teren tocmai în Madagascar.

Cu sute de mii de euro în conturi şi maşini de colecţie în garaj, mulţi s-ar fi aşteptat că Radu Mazăre să aibă o casă doar a lui în Constanţa. Însă, în mod curios, edilul a ales să stea în chirie în oraşul pe care-l păstorea, însă nu oriunde, ci într-o vilă impozantă.

În aceşti bani, Radu Mazăre avea la dispoziţie şi un teren de peste 4.000 de metri, putea ajunge în sufragerie direct cu şalupa, iar în mijlocul casei îşi crease o oază de linişte şi verdeaţă.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Radu Mazăre deţine o cotă parte de patru la sută din două terenuri în Bucureşti, dar şi un apartament în Capitală. Îndrăgostit însă de Tropice, Mazăre se hotărâse să-şi deschidă o afacere în Madagascar, ţara sa preferată.

CITEŞTE ŞI Radu Mazăre a demisionat din PSD

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție judecă, miercuri, contestația DNA față de decizia instanței de a-l elibera din arest preventiv pe Radu Mazăre, într-un dosar în care acesta este acuzat de DNA de fapte de corupție.

Radu Mazăre a demisionat, miercuri, din PSD, după ce, săptămâna trecută, a renunţat la funcţia de primar al Constanţei. 

Radu Mazăre se află în arest preventiv din 2 aprilie. Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le deschidă în Constanța.