Dezvăluiri şocante despre tânărul care a provocat accidentul cu 15 maşini în Iaşi. „Era coerent doar un minut, apoi delira”

Noi detalii ies la iveală în ancheta referitoare la şoferul teribilist care a avariat 15 maşini şi un tramvai în Iaşi. În goana sa nebunească, tânărul de 23 de ani a încercat să dea cu autoturismul peste un pieton.

03 iun. 2021, 09:59
Dezvăluiri şocante despre tânărul care a provocat accidentul cu 15 maşini în Iaşi. „Era coerent doar un minut, apoi delira”

Camerele de supraveghere au surprins imagini şocante cu tânărul care a provocat accidentul cu 15 maşini în Iaşi. Teribilistul a trecut prin fața unui tir, a luat-o pe contrasens și s-a dus direct spre pietonul care traversa regulamentar. Polițiștii rutieri sunt acum în căutarea persoanei din imagini pentru a depune plângere împotriva șoferului teribilist.

Tânărul care a provocat accidentul cu 15 maşini în Iaşi se numeşte Claudiu Roşu şi are 23 de ani, conform Ziarul de Iaşi. Bărbatul a fost reţinut marţi, 1 iunie, în urma dezastrului pe care l-a provocat în trafic între localităţile Lețcani și Valea Lupului.

Primele analize realizate de medicii de la Institutul de Medicină Legală (IML) Iaşi arată că şoferul teribilist nu era drogat. Testele specifice au avut rezultat negativ, însă în zilele următoare urmează să fie realizate alte investigaţii amănunţite. În schimb, surse din cadrul Poliţiei citate de Ziarul de Iaşi suspectează că tânărul ar avea probleme psihice.

„Acum este la Spitalul de Psihiatrie Socola, unde este expertizat. Însă, mai mult ca sigur, băiatul va fi declarat ca nefiind în deplinătatea facultăţilor mintale. Din ce am stat noi de vorbă cu el, băiatul era coerent doar un minut, apoi delira, vorbea despre Dumnezeu şi altele. L-am întrebat dacă avea probeleme acasă, şi ne-a spus că nu. În schimb, acesta ar fi clacat psihic deoarece avea câteva eşecuri personale, printre care şi acela că încercase de mai multe ori să intre la şcoala de poliţie, dar fusese respins”, a precizat poliţist de la IPJ Iaşi, conform sursei citate.

foto: Ziarul de Iaşi

Citeşte şi: Dezastru rutier! Un șofer drogat a accidentat 15 mașini și un tramvai. Vinovatul a încercat să fugă de la locul accidentul. Imagini de groază

Dezvăluiri şocante despre tânărul care a provocat accidentul cu 15 maşini în Iaşi. Ce i-a spus unui prieten înainte de grozăvie

Claudiu Roşu venise în Iaşi marţi dimineaţă, la ora 5 şi s-a cazat la un prieten de-ai săi, care locuieşte în Leţcani. Tânărul i-ar fi spus că a fugit de acasă deoarece este bătut frecvent de către tatăl său, ultima dată fiind agresat cu o zi înainte să ajungă în Iaşi.

Tatăl băiatului ar fi fost militar de carieră care se pensionase în urmă cu un an de zile. După ce proprietarii casei din Leţcani au plecat la serviciu, Claudiu a avut un moment de rătăcire şi a furat un autoturism Skoda aflat în curtea casei, aparţinând unui client. De la Leţcani şi până la Iaşi, acesta a lovit mai 15 autoturisme.

foto: Ziarul de Iaşi

Cu toate că maşina era avariată, iar geamul fisurat şi netransparent, Claudiu Roşu a scos capul pe geam afară şi a mai condus încă 500 de metri, până în faţa autogării Codreanu, unde motorul s-a gripat şi s-a oprit. Aici a ieşit din autoturism şi a fugit, în ciorapi, fiind prins de către un pompier aflat în timpul liber, dar pe care îl lovise la intrarea în Iaşi şi care l-a urmărit. Ulterior, tânărul a fost transportat la „Socola“ de către trupele speciale ale Poliţiei, deoarece băiatul se manifesta violent.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Spitalul Filantropia zace în paragină de peste 30 de ani fix lângă Piaţa Victoriei. Ruinele au o suprafaţă egală cu Spitalul Floreasca, iar Ministerul Sanătăţii nu are bani pentru a face acolo un spital nou! Cum îşi bat joc autorităţile de un potenţial imens