Dezvăluiri şocante din dosarul militarului acuzat de tentativă de viol în Bucureşti

Bărbatul de 38 de ani era cu prietenii la plimbare când a încercat sa o agreseze pe fetița de 13 ani. Caporalul și-a pus prietenii să îl aștepte o jumătate de ora timp in care el a urmărit-o pe fata de 13 ani şi a încercat să o violeze. In fata anchetatorilor bărbatul a plâns.

16 iun. 2019, 07:10
Dezvăluiri şocante din dosarul militarului acuzat de tentativă de viol în Bucureşti

Militarul din București, acuzat că vineri a agresat sexual o fetiță de 13 ani, a fost reţinut, sâmbătă dimineaţă. Militarul va fi prezentat Tribunalului Militar București cu propunerea de arestare preventivă.

„Procurorii Parchetului Militar București au dispus, în dimineața zilei de sâmbătă, 15 iunie, reținerea, pentru 24 de ore, a unui caporal din cadrul M.Ap.N. pentru o infracțiune de agresiune sexuală produsă vineri, 14 iunie, în Capitală. Caporalul va fi prezentat Tribunalului Militar București cu propunerea de arestare preventive pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat al MApN.

Potrivit sursei citate, militarul, încadrat la UM 01348 București, era detașat la UM 01295 București și a fost declarat apt pentru serviciul militar la toate testările psihologice susținute în calitate de militar profesionist, ultima testare fiind efectuată în luna noiembrie 2018.

„Unitatea militară în care este încadrat va dispune măsurile legale prevăzute de Legea nr 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști, respective suspendarea din funcție, situație în care cel în cauză nu beneficiază de niciun drept de la Ministerul Apărării Naționale.

Conform legii menționate, în situația în care, în urma trimiterii în judecată, va fi condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă, mililtarul va fi trecut în rezervă începând cu data suspendării din funcție”, se mai arată în comunicatul MApN.

Poliţia Capitalei a fost sesizată, vineri, în jurul orei 16,30, prin apel 112 despre acest caz.

„În baza semnalmentelor furnizate, poliţiştii au depistat şi identificat un bărbat de 38 de ani, pe care l-au condus la sediul subunităţii. Cercetările au fost preluate de Biroul Agresiuni Sexuale din cadrul Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei. Având în vedere că bărbatul depistat este cadru militar, cercetările vor fi continuate împreună cu Parchetul Militar”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).