Dezvăluiri şocante în cazul criminalului din Caracal. Cadavrul fetei de 15 ani, găsit în curtea în care era sechestrată

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul criminalului în serie din Caracal! Una dintre fetele răpite, Alexandra M., a sunat la 112 chiar din curtea ucigașului, joi, la ora 11.05. Le-a spus oamenilor legii că a fost răpită, violată, că este ţinută sechestrată și că are nevoie de ajutor, potrivit unor surse România TV. Autoritățile n-au fost în stare să localizeze însă adresa. Polițiștii au căutat la trei adrese greşite. Ulterior, în anchetă au intervenit cei de la Direcția de Operațiuni Speciale, care se aflau întâmplător în zonă, la un alt caz. Într-un final casa ucigașului a fost identificată. Deși au localizat-o în cele din urmă, polițiștii nu au putut intra în casa criminalului decât vineri dimineaţă, la ora 6. Au găsit acolo părţi din trupul fetei de 15 ani, dar şi alte oase şi dinţi care urmează să fie verificate la IML. De asemenea, pe lângă oase au fost găsite şi bijuterii, despre care există bănuiala că ar aparţine fetei. Principalul suspect este acum în custodia Poliţiei. 

26 iul. 2019, 08:46

Poliţiştii au descins vineri dimineaţă la o adresă din Caracal, locuinţa unui bărbat, în cazul dispariţiei unei fete de 15 ani. Surse apropiate anchetei au declarat că Alexandra, fata de 15 ani dispărută miercuri, a sunat joi înainte de prânz la 112 să anunţe că este ţinută captivă într-o casă. Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor, a declarat într-o intervenţei telefonică la România TV că fata ar fi indicat la telefon o adresă greşită, găsită pe o carte de vizită. După ce au percheziţionat locul respectiv şi nu au găsit nimic, poliţiştii au cerut ajutorul STS. Pe baza datelor apelului, STS a stabilit o arie mare şi trei adrese, unde au fost făcute percheziţii, dar nu a fost găsit niciun indiciu. Spre seară, cu ajutorul poliţiştilor de la Direcția de Operaţiuni Speciale a fost identificată a patra adresă, la care anchetatorii au descins vineri dimineaţă. 

Locuinţa percheziţionată vineri dimineaţă aparţine unui bărbat, în vârstă de 65 de ani, mecanic auto şi taximetrist de ocazie. Sursele citate de România TV susţin că la locuinţa acestuia au găsit rămășite umane arse depozitate în butoaie metalice şi într-o fântână şi bijuterii similare celor purtate de fetele dispărute.

Potrivit România TV, trupul fetei de 15 ani a fost găsit de oamenii legii în curtea bărbatului. Fata fusese violată, legată cu sârmă şi înjunghiată în zona gâtului.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a afirmat că la percheziţiile din locuinţa lui Gheorghe Dincă „au fost identificate mai multe rămăşiţe ce par a fi de natură umană”, astfel că un medic legist se află acolo pentru a prelua rămăşiţele pentru a face o expertiză.

„În butoiul în care au fost găsite aceste rămăşiţe au fost identificate şi bijuterii, respectiv inele, ce par a fi ale fetei dispărute la data de 24 iulie, dispariţie sesizată pe data de 25 iulie. În urma acestor verificări, bărbatul a fost identificat, se află în prezent în custodia noastră şi este audiat”, a spus Drăgan.

„Colegii mei iau în calcul şi varianta ca în acel butoi să fie şi rămăşiţele fetei dispărute în urmă cu două luni, în zona respectivă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.

Rudele fetei dispărute au ajuns la locuinţa percheziţionată vineri şi urmează să ajute la identificări.

Anchetatorii suspectează că bărbatul ar fi luat la ocazie, în maşină, tinere din comunele învecinate Caracalului, apoi le ducea acasă. Casa bărbatului este împrejmuită cu ziduri din cărămidă şi ciment şi în grădină ar avea săpate gropi umplute cu apă. Bărbatul ar fi avut în curte mai mulţi câini, iar în ultimul apel telefonic, fata de 15 ani ar fi spus că e într-o curte cu mulţi câini, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Oamenii legii verifică dacă acest caz are legătură şi cu o altă dispariţie înregistrată în Olt. Este vorba despre dispariţia Mihaelei Luiza Melencu sau ‘Lulu’ aşa cum era cunoscută de prieteni şi familie. 

Conducerea Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe mixte de specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale și Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini cercetările desfășurate de colegii din Olt cu privire la cazul de la Caracal, precizează Poliţia Română într-un comunicat de presă. Toate activitățile se desfășoară sub coordonarea unui procuror.

Vă reamintim că două fete care locuiesc în două localităţi diferite, aflate în apropiere de Caracal, au dispărut în condiţii asemănătoare, la diferenţă de trei luni. 

Ambele fete, de vârste apropiate, se întorceau de la Caracal către localităţile de domiciliu atunci când s-au urcat în maşini, la ocazie, şi nu au mai fost văzute vreodată.

Prima care a dispărut fără urmă este Mihaela Luiza Melencu sau ‘Lulu’ aşa cum era cunoscută de prieteni şi familie.

Pe 14 aprilie, fata de 19 ani a plecat de acasă, din comuna Dioşti, către Caracal, pentru a scoate bani de la bancomat. La întoarcere, Mihaela Luiza a luat o maşină la ocazie, iar de atunci nu a mai fost văzută.

La trei luni de la dispariţia Mihaelei, o altă fată a dispărut în condiţii similare. Este vorba despre Alexandra Măceşanu, o fată în vârstă de 15 ani, care a fost dată dispărută de părinţi. Elevă a unui liceu din Caracal, Alexandra a fost văzută ultima dată, miercuri dimineaţă, după ce s-a urcat într-o maşină la ocazie. Voia să se întoarcă acasă.

Familia şi prietenii au căutat-o ore în şir, au reclamat dispariţia la Poliţie şi au cerut ajutorul oamenilor pe Facebook. Mii de oameni au distribuit postarea despre dispariţia Alexandrei, în speranţa ca cineva o va recunoaşte şi va anunţa Poliţia.