DEZVĂLUIRI TULBURĂTOARE în cazul sinuciderii copilului olimpic din Iaşi

Publicat: Vineri, 18 Octombrie 2013 10:17 // Actualizat: Vineri, 18 Octombrie 2013 10:49 // Sursa: romaniatv.net

Un elev de 14 ani din Iaşi, medaliat la olimpiada naţională de informatică, s-a spânzurat în locuinţa sa. Apropiaţii familiei copilului sunt de părere că băiatul a recurs la un asemenea gest din cauza problemelor din interiorul familiei.

 

Foto: bzi.ro

Robert Ciobanu, olimpic naţional la informatică, elev în clasa a VII-a la Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil", a recurs la un gest extrem: s-a sinucis într-o manieră violentă. În urmă cu două zile, după ce s-a întors de la şcoală, copilul a mers pe veranda casei, a luat cablul antifurt de la bicicletă şi s-a spânzurat cu el. Nu a lăsat niciun bilet în care să explice acest gest extrem, scrie bzi.ro.

Apropiaţii familiei sunt de părere că totul ar fi pornit de la problemele din interiorul familiei. Mama lui Robert, profesor la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" suferea de o boală destul de gravă. Ea a avut, recent, o intervenţie chirurgicală în Austria.

"Mama lui Robert era foarte grav bolnavă. E clar că ceva s-a întâmplat acasă şi în niciun caz la şcoală. Transferul lui de la "Racoviţă" la "Informatică" naşte un mare semn de întrebare! El a avut parte de presiuni şi de responsabilităţi mult mai mari decât putea suporta. Consider că el a vrut să le atragă atenţia celor din jur că ceva se întâmplă cu el şi că ar trebui să-l ia în seamă. Vorbim de un copil sensibil şi foarte bine dotat intelectual şi orice reacţie severă a părinţilor, orice vorbă dură, poate provoca o reacţie dusă la limită", a dezvăluit un apropiat al familiei.

Colegii şi profesorii sunt consternaţi de fapta băiatului şi nu-şi pot explica ce l-a determinat pe acesta să recurgă la un asemenea gest.

"Este mai mult decât o tragedie. Eu l-am avut pe Robert elev la clasă. Acesta avea o minte sclipitoare şi era mereu de nota 10. Niciodată nu s-a constatat că ar fi avut probleme sau că ar avea un comportament anormal. Mama acestuia, cadru didactic la unitatea noastră, este şi dumneaei o persoană deosebită, care se înţelege foarte bine cu elevii şi lucrează cu aceştia. Sunt convinsă că şi acasă, în familie, avea un comportament asemănător. Băiatul era pasionat de informatică, cu rezultate deosebite. Nici noi nu ne putem reveni după aflarea acestei veşti", a declarat prof. Paula Gavrilescu, directorul Colegiului "Emil Racoviţă".

Şi colegii lui Robert au afirmat că era un copil care se simţea mereu atras de calculatoare şi că era extrem de fericit când reuşea să construiască noi site-uri.

"Era un tip extraordinar şi foarte bun în ceea ce făcea... Niciodată nu m-am gândit că ar fi putut face un asemenea gest! Oricum, eu consider că era un tip, aşa, puţin imatur şi mai aparte", a povestit, pentru bzi.ro, unul dintre copii.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 oct 11:11
...copilului sunt de părere că băiatul a recurs la un asemenea gest din cauza problemelor din interiorul familiei.   Citește mai departe…. Citeste toata stirea DEZVĂLUIRI TULBURĂTOARE în cazul sinuciderii copilului olimpic din Iaşi la ...
18 oct 10:31
... Un elev de 14 ani din Iaşi, medaliat la olimpiada naţională de...
1
EUR
4.7764
RON
06 Dec
noapte -3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H