Dezvăluiri uimitoare ies la iveală în Dosarul Revoluţiei. Cum s-a desfăşurat războiul electronic

Potrivit datelor din anchetă, în decembrie 1989 au fost aduse echipamente militare care simulau zgomotul de elicoptere și de avioane militare pentru a crea haos în rândul populaţiei. Mai mult un fost ofiţer le-a spus procurorilor că au fost falsificate informaţii de pe radarele armatei şi că au apărut ţinte false încă din vara lui 1989, semn că evenimentele din decembrie au fost pregătite din vreme.
Filip Stan
18 nov. 2016, 14:35
Dezvăluiri uimitoare ies la iveală în Dosarul Revoluţiei. Cum s-a desfăşurat războiul electronic

Misterele Revoluţiei din decembrie 1989 încep să se risipească la 27 de ani după evenimentele care au dus la căderea comunismului. Declaraţii ignorate până acum de procurori vorbesc despre diversiune şi crime comise cu sânge-rece. Cineva a avut interesul să semene panică şi confuzie: ţinte false au fost plasate pe radarele armatei, iar difuzoare ascunse inoculau ideea că se apropie coloane de tancuri şi zeci de elicoptere. Aşa au fost înspăimântaţi demonstranţii care cereau la Bucureşti plecarea dictatorului.

Un ofiţer de aviaţie prins în tumultul zilelor de la sfârşitul lui 1989 le-a spus procurorilor că au fost falsificate informaţii de pe radarele armatei. 1.300 de ţinte false au apărut brusc pe aparate pe 23 şi 24 decembrie.

„Ţintele zburau la înălţimi de 400-600 metri, cu viteze de până la 300 km/h, ele fiind identificate ca elicoptere. Sistemul pus în funcţiune, „război electronic”, a fost coordonat cu mesaje telefonice. De exemplu, dacă şase „elicoptere” simulau aterizarea la sud de Bucureşti, imediat se primea telefon de la „diverşi cetăţeni” care ne informau că din elicopter se debarcă trupe”, a declarat inspectorul de aviație Ștefan Budiac.

Acelaşi ofiţer le-a spus procurorilor şi că ţintele false au început să apară pe radare încă din vara lui 1989, semn că evenimentele din decembrie au fost pregătite din vreme. Cele mai multe astfel de incidente au fost în Delta Dunării, Buzău şi Timişoara.

Cine a făcut asta este una dintre întrebările la care procurorii caută încă răspuns. După 27 de ani trebuie să afle şi alte răspunsuri.

În decembrie 1989, demonstranţii anti-Ceauşescu din faţa Comitetului Central al Partidului Comunist erau înspăimântaţi de zgomot de tancuri şi elicoptere. Alt ofiţer a povestit că maşinile de luptă nu existau în zonă. Vehicule speciale, cu difuzoare mari, erau aduse special în Piaţa Palatului să transmită sunet de motoare, ca să sperie opozanţii.

„La data de 21 decembrie 1989, de la unitatea mea au fost trimise mai multe autospeciale care au avut rolul de a amplifica sunetul. Autospecialele au fost sursa sunetului auzit atunci când adunarea populară organizată în Piaţa Palatului s-a dezorganizat, iar participanţii au început să fugă”, a declarat ofițerul specializat în tehnică de propagandă, Ionel Dumitrescu.

Anchetatorii cred că toate aceste diversiuni au lăsat impresia că România era în stare de război. Simpli civili au primit arme, de aici şi numărul mare de victime, peste 1.000.

Mărturiile din dosarul care anchetează evenimentele din decembrie 1989 arată că multe crime nu au fost investigate până acum. Un medic a povestit anchetatorilor scene teribile din Spitalul Militar.

„Un bărbat necunoscut a început să tragă focuri de armă asupra răniţilor, împuşcându-i mortal pe majoritatea. Din 12 răniţi a împuşcat mortal cinci, după care a plecat. Militarul care asigura paza era împuşcat mortal”, a spus Vlad Vlasiu.

Dosarul Revoluţiei a fost închis anul trecut pe motiv că faptele nu pot fi dovedite şi pentru că s-au prescris. Curtea Supremă a decis însă în toamnă să redeschidă dosarul vechi de 27 de ani.

DailyBusiness
PNL a decis să îl susțină pe Nicușor Dan în turul doi al alegerilor prezidențiale
Spynews
Oksana Ionașcu, mesaj subtil pentru Cezar Ionașcu?!: ”Să fii în viața mea este un privilegiu” | VIDEO
Bzi.ro
Câți ani are Ilinca, soția lui George Simion: Nimeni nu se aștepta la asta!
Fanatik.ro
Alertă la nivel european: fenomenul care se răspândește rapid în fiecare colț al continentului. Situația în România
Capital.ro
George Simion, vot pentru Nicușor Dan. L-a susținut fără ezitare: Știu cine e, e unul de-al nostru!
Playtech.ro
Ce înseamnă pentru români faptul că EURO a trecut de 5 lei? Eşti afectat mai mult decât ai crede
DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Adevarul
Când și cum a fost racolată jucătoarea de tenis Alexandra Iordache de mafia pariurilor. Fostul său antrenor a dat totul în vileag
wowbiz.ro
BREAKING! Fostul atacant al „Generației de Aur”, internat în stare critică, după ce a suferit un infarct! Va fi operat de urgență
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Evz.ro
Europenii, în mare pericol.
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
kanald.ro
Ultima oră! Jean Vlădoiu a făcut infarct! În ce stare se află fostul jucător de la Dinamo și Steaua
Cancan.ro
Câștigătorul Asia Express 2025 a băgat divorț! CANCAN.ro are toate detaliile
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
FUGE George Simion? Cutremur total în România fix după alegeri: Este nevoit...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Doi români plâng moartea fiului lor. Tânărul de 20 de ani a fost ucis cu sânge rece, pe o stradă din Italia: "De ce l-au omorât pe el? Fiul meu nu se va mai întoarce"
Vine o schimbare totală. Nicușor Dan face un anunț major. La asta nu se mai aștepta nimeni
MediaFlux
Poate fi învins George Simion în turul 2? Ce poate învăța Nicușor Dan de la Băsescu și Iohannis
Shtiu.ro
Ce se întâmplă dacă vreunul dintre candidați moare până la turul al II-lea? Cine ajunge președinte?
Puterea.ro
Legendarul Skype a încetat oficial să funcționeze: cum să salvezi chat-urile și fișierele