Dezvăluirile lui Dan Voinea, procurorul Ceauşeştilor: Nu a fost niciun terorist în decembrie ’89

Românii sunt singurii responsabili pentru moartea celor o mie de oameni de la Revoluţie. Afirmaţia îi aparţine lui Dan Voinea, procurorul Ceauşeştilor. Acesta a spus, într-o ediţie specială a emisiunii "România Exclusiv", de la România TV, că nu a fost niciun terorist în decembrie '89 în România, iar cei care au tras în români au fost... tot români.

14 ian. 2013, 07:28
Dezvăluirile lui Dan Voinea, procurorul Ceauşeştilor: Nu a fost niciun terorist în decembrie ’89

Dan Voinea, procurorul din procesul soţilor Ceauşescu, spune că nu a fost picior de terorist în România, în decembrie 1989. Toate focurile de armă au fost trase de români, din ordinul generalului Atanasie Stănculescu.

„În majoritatea dosarelor au fost identificaţi autorii fizici pentru fiecare victimă, iar autorii sunt români de-ai noştri, luptători din gărzi, militari, angajaţi la Ministerul de Interne. Şi eu am crezut la început că au fost terorişti, doi ani de zile am crezut. Am întrebat toţi colegii mei din ţară. Aveţi vreunul vreun dosar cu un străin implicat în activităţi teroriste? Nu„, a spus la România TV Dan Voinea, procurorul din procesul soţilor Ceauşescu

Voinea spune că şi regizorul Sergiu Nicolaescu a manipulat populaţia, alimentând zvonurile că teroriştii trag în români. „A jucat un rol fundamental în manipularea populaţiei. N-a făcut altceva decât să alimenteze prin mass-media populaţia că este atacată de grupe de terorişti şi că trebuie folosită armata. Era spiritul lui Iliescu, care trebuia documentat prin această diversiune„, a completat Voinea.

Voinea mai spune că toate zvonurile din acele zile, inclusiv cele cu apa otrăvită, erau lansate cu acordul celor care controlau Comitetul Central şi televiziunea.

CITEŞTE ŞI Destăinuri MACABRE de la execuţia soţilor Ceauşescu. Interviu cu unul dintre „călăi” VIDEO