Dezvăluirile lui SOV. De ce l-a vizitat Geoană în 2009, înainte de confruntarea cu Băsescu

Sorin Ovidiu Vîntu povestește, într-o  postare pe contul său de Facebook, de ce a venit Mircea Geoană la el acasă, înainte de confruntarea cu Traian Băsescu, de la alegerile prezidenţiale din 2009.

01 sept. 2015, 10:58
Dezvăluirile lui SOV. De ce l-a vizitat Geoană în 2009, înainte de confruntarea cu Băsescu

SOV relatează că Mircea Geoană l-a vizitat în 2009 pentru că el era cel acre îi oferea consultanță economică.

„În 2004, Năstase îmi voia capul cu tot dinadinsul. Nu a reușit să-l obțină. Au venit alegerile din 2004 și am scăpat de acest individ. Culmea, mi-a fost bun prieten și înainte de 2002 și după ce a făcut închisoare. 2004, alegerile pentru președinția României. Evident, având o problemă personală cu Năstase, l-am sprijinit pe Traian Băsescu cu tot ce am putut, mai ales prin intermediul Realitatea TV. După alegeri, Băsescu m-a dezamăgit.

În 2007 am decis să-l susţin pe Mircea Geoană pentru a prelua funcția supremă în stat. În 2009 vin alegerile. Mircea Geoană îmi face una dintre vizitele obişnuite. De ce mă vizită? Simplu. Asistentă pe zonă economică i-o dădeam eu împreună cu un alt grup de tovarăşi. Un om oricât de deştept ar fi nu le ştie pe toate. Noi îi asigurăm pregătirea pe partea economică pentru discursurile publice şi mai ales pentru dezbaterea finală. Este inutil să mă contrazică. Asta este marele secret al vizitei lui Mircea Geoană din noaptea de dinaintea alegerilor. Domnia să venea aproape în fiecare zi pe la noi”, a povestit Vîntu, citat de b1.ro.

Explicația lui Mircea Geoană a fost însă cu totul alta.

„Ce am căutat la domnul Vîntu cu o seară înainte de dezbaterea finală de la postul Realitatea TV: aveam deja informaţii că echipa lui Traian Băsescu se află în posesia întrebărilor pe care moderatorul trustului Realitatea urmă să le adreseze celor doi candidaţi în dezbaterea de a două zi. Şi am dorit să aflu de la sursă, de la patron, care sunt aceste întrebări şi dacă se poate asigură un teren de joc egal între cei doi candidaţi. Nu cunoşteam episodul d-lui Popă şi arestarea lui cu o zi înainte undeva în Asia. Dl. Băsescu a minţit că vizită mea avea legătură cu acest subiect”, spunea Geoană în 2010.