Dezvăluirile Mioarei Roman despre istoria post-decembristă a României VIDEO

Aflată în spatele unuia dintre cei mai importanţi oameni ai anilor '90, Mioara Roman a adunat informaţii şi secrete care pot schimba astăzi viziunea despre istoria post-decembristă a României. Mărturiile ei, rostite în exclusivitate pentru România TV, fac lumină asupra unor episoade cruciale din trecutul recent.

03 mai 2014, 14:28
Dezvăluirile Mioarei Roman despre istoria post-decembristă a României VIDEO

Mioara Roman este probabil unul dintre cei mai importanti martori ai puterii in tranzitie. Fina cunoscatoare a culiselor regimului ceausist, imediat dupa Revolutie Mioara devine si nevasta de prim-ministru fiind astazi o fina colectionara de marturii care pot face lumina in unele episoade controversate din istoria recenta a Romaniei.

DEZVĂLUIRI INCREDIBILE: Cum voia Ceauşescu să fugă din ţară cu 24 de tone de aur VIDEO

Contactele ei cu familia Ceausescu, atatea cate au fost, au lasat amintiri pregnante.

„Nu ştiu cum l-au privit alţii, niciodată nu o să înţeleg, dar eu când l-am văzut prima dată pe Ceauşescu m-a apucat un râs isteric. Pentru felul în care se mişcar şi cum vorbea”, a povestit pentru România TV Mioara Roman.

Daca relatiile Mioarei Roman cu Nicolae Ceausescu au fost strict profesionale, in schimb cu Leana au cam iesit scantei. Poate si pentru faptul ca Mioara Roman e o femeie frumoasa care se imbraca cu gust si probabil si asta activa in Elena Ceausescu ancestrala invidie feminina.

Cel mai mare secret al Elenei Ceauşescu. De ce a apelat la Regina magiei albe

Relatia dintre Elena Ceausescu si Mioara Roman a devenit si mai complicata cand Elena a inceput sa spere, pe buna dreptate de altfel, ca Mioara il va indeparta pe Petre Roman de Zoia Ceausescu. Si, ca sa se asigure, intr-o zi chiar a intrebat-o direct daca il ia sau nu de barbat.

Soarta i-a unit pana la urma pe cei doi, Petre si Mioara. In valtoarea evenimentelor care i-au scos pe ceausesti din istorie, Mioara s-a aflat alaturi de Petre chiar cand acesta isi risca viata pe baricadele Revolutiei. Fosta doamna Roman sustine ca Petre a ajuns absolut intamplator in centrul evenimentelor din ’89 si ca nu a facut parte din nicio conspiratie.

„Petre Roman si echipa lui au fost niste oameni anti-sistem. Ei au creat marile schimbari de forta, din pacate nu i-au lasat sa le duca la capat. Pentru ca, daca observi, din echipa Roman nu a mai ramas nimeni in politica”, a mai declarat Mioara Roman.

Urmăriţi interviul integral cu Mioara Roman în VIDEO de mai jos.