Dezvăluirile şocante ale unui fotbalist din „Generaţia de Aur”: „Am stat cu cei mai mari interlopi, apoi am pierdut tot!”. De ce a făcut pușcărie în Spania și cum l-a premiat Fane Spoitoru

Iulian Chiriță (54 de ani), fost component al lotului României la CM 1994 din SUA, aşa numita "Generaţie de Aur" a fotbalului românesc, a vorbit despre cum a petrecut aproape doi ani în închisorile din Spania şi despre cum a pierdut întreaga avere strânsă din fotbal.

03 nov. 2021, 11:43
Dezvăluirile şocante ale unui fotbalist din „Generaţia de Aur”: „Am stat cu cei mai mari interlopi, apoi am pierdut tot!”. De ce a făcut pușcărie în Spania și cum l-a premiat Fane Spoitoru

Dezvăluirile şocante ale unui fotbalist din „Generaţia de Aur”. De ce a făcut pușcărie în Spania și cum l-a premiat Fane Spoitoru. Iulian Chiriță (54 de ani), fost mijlocaș din anii ’90 la FC Argeș, Rapid și Dinamo, a făcut parte din lotul României la CM 1994 din SUA, aşa numita „Generaţie de Aur” a fotbalului românesc.

Dezvăluirile şocante ale unui fotbalist din „Generaţia de Aur”. „Am stat cu cei mai mari interlopi, apoi am pierdut tot!”. De ce a făcut pușcărie în Spania și cum l-a premiat Fane Spoitoru

Iulian Chiriță s-a lăudat cu amiciția unor interlopi temuți în anii ’90. Printre altele, fostul atacant a dezvăluit un moment din perioada petrecută la Rapid (1992-1996), când Fane Spoitoru și Gigi Boeru i-au făcut cadou o Dacie, după ce a marcat trei goluri într-un meci cu Steaua, 4-1, jucat în martie 1995, în optimile de finală ale Cupei României.

Iulian Chiriţă, strigăt disperat din puşcărie: „Mă tratează ca pe El Chapo, ca pe ultimul criminal!”

„Am avut șansa să stau cu cei mai mari interlopi, am avut șansa să stau cu președinți importanți, am cântat cu Vali Vijelie și Adi Minune. Am jucat cu Steaua, i-am bătut 4-1 și am dat trei goluri. Fane Spoitoru și Gigi Boeru, care erau în mare vogă atunci, au spus că celui mai bun jucător îi vor face cadou o mașină. La următorul meci acasă, au venit cu Dacie nou nouță. Am intrat în vestiar și am întrebat cine nu are mașină. Rodin Voinea a zis că nu are. Am întrebat cu cât se vinde o Dacie și i-am luat cam 3.300 de dolari. După aceea am zis: „Ăștia sunt banii. După meci, toți, cu neveste, copii, amante și soacre, ne vedem la Restaurantul Pescăruș.  Mergem să mâncăm și după mergem la discoteca Vox Maris!”. Am fost vreo 60 de oameni, care am mâncat și am băut”, a povestit Iulian Chiriță pentru canalul de YouTube al fostului său coleg de la Rapid, Robert Niţă.

Fost component al Generaţiei de Aur, ÎNCHIS în Spania. Cutremurător: „M-au ţinut în pârnaie ca pe un câine!”

Iulian Chiriță a povestit și cum și-a pierdut banii în fotbal: „Am reușit, prin afacerile mele, să câștig bani. Aveam un restaurant de 1.000 mp, aveam magazine. Toți banii pe care i-am strâns cu fotbalul s-au dus pe apa sâmbetei. Am vrut să fiu afacerist, să fiu patron de club la Cimentul Fieni. Am stins datoriile clubului, am dat bani de la mine bani pentru jucători. Am avut ghinionul să întâlnesc oameni care m-au mințit. La Târgoviște am întâlnit un prefect care mi-a zis să dau bani de la mine, că mi-i dă el înapoi. Când am cerut banii, mi-a zis să mă duc la combinat ca să-mi dea marfă, fier. Am pierdut mulți bani, mulți. Vorbesc de un spațiu comercial central, de un restaurant, de apartamente și de casă”.

Fostul internaţional român a petrecut aproape doi ani în închisorile din Barcelona și Madrid în perioada 2015-2017, când a stat în arest sub acuzația de a fi făcut parte dintr-o rețea mafiotă de furturi cu carduri. „Au zis că aș fi fost implicat într-o rețea mafiotă cu carduri. N-aveam însă nicio treabă! Eu mă ocupam de restaurantul meu situat în apropiere de Barcelona, iar oamenii mâncau la mine. Treaba lor ce făceau în rest, nu mă interesa. Nici n-am folosit POS pentru plăți. La mine se achita numai cash. M-am trezit însă dintr-odată cu Poliția pe cap și m-au băgat în aceeași oală cu ceilalți. N-am înțeles de ce! Am stat în închisoare un an și 9 luni, fără să am nici cea mai mică vină.  Autoritățile spaniole și-au bătut joc de mine! M-au ținut ca pe un câine la pârnaie”, spunea Iulian Chiriță, în noiembrie 2019, pentru GSP.