Iulian Chiriţă, strigăt disperat din puşcărie: Mă tratează ca pe El Chapo, ca pe ultimul criminal!

Iulian Chiriță are trei selecții în echipa națională şi a făcut parte din lotul deplasat la Campionatul Mondial de Fotbal din SUA 1994, unde tricolorii au atins sferturile de finală. Toamna trecută el a fost arestat în Spania, pentru implicare în activităţi ilegale cu carduri de credit.

14 ian. 2016, 09:06
Iulian Chiriţă, strigăt disperat din puşcărie: Mă tratează ca pe El Chapo, ca pe ultimul criminal!

Iulian Chiriţă se află de două luni închis în penitenciarul pentru bărbaţi din Barcelona, cunoscut şi drept Carcel Modelo. „O dărăpănătură din centrul oraşului”, după cum chiar fostul rapidist mărturiseşte.

Gazeta Sporturilor publică un interviu luat de Ovidiu Ioaniţoaia lui Iulian Chiriţă, în care fostul fotbalist, acum în vârstă de 48 de ani, o duce în spatele gratiilor. „M-au luat pe 26 octombrie 2015 în zori, dar de ce m-au luat şi de ce mă ţin după gratii nu ştiu. Jur că nu ştiu! M-au luat ca pe un borfaş şi mă tratează aşa în continuare. Nu, nu ca pe un borfaş, mint, ci ca pe El Chapo, ca pe ultimul criminal!„, mărturiseşte Iulian Chiriţă.

Pe 26 octombrie au năvălit mascaţii şi aproape c-au spart uşa! Ne-au pus pe burtă pe toţi, întreaga familie, inclusiv pe nevastă-mea, operată pe creier, iar pe mine m-au încătuşat şi m-au adus aici. De ce m-au adus şi de ce nu-mi dau drumul n-am aflat! Cică dosarul e la secret, nu-i cunoaşte conţinutul nici avocatul, care m-a costat până acum vreo 3.000 de euro! Avocatul suspectează o eroare judiciară, dar nici lui nu i se permite accesul la documente!„, a mai spus fostul fotbalist.

Citeşte şi Ştire şoc, un fost fotbalist în naţionala României a fost arestat în Spania. A fost în lot la CM 1994

Aveam un restaurant, La Chiru, în Castelldefels, un orăşel la 25-30 de kilometri de Barcelona. Veneau mulţi români, iar unii ar fi falsificat cărţi de credit şi ar fi tipărit bani. N-am fost însă amestecat, eu am tras ca un bou în jug să-mi meargă bine şi m-am ales cu ce?! Plus că la mine în cîrciumă nu erau valabile cărţile de credit, tarjetele, se plătea numai cash. Avocatul are informaţii c-ar fi implicaţi 17-18 inşi în afacere, români şi nu numai, dar eu n-am avut nici o treabă cu ei„, explică Iulian Chiriţă.

În loc să fiu ascultat, să mă audieze, sînt privit de parc-aş fi dat în cap cuiva! Nu-mi dă nimeni nici cea mai mică şansă şi stau închis laolaltă cu drogaţii, cu borfaşii, cu ucigaşii! Să se dărîme zidurile astea pe mine dacă am greşit cu ceva! Nea Ovidiu, sînt şi eu un nume, am reprezentat România. Am jucat în „naţională”, de aceea lumea de acasă trebuie să cunoască prin ce belea trec şi, sensibilizată de această mărturisire, să încerce să mă ajute! Speranţa mea, cît de mică, se leagă de solidaritatea românilor„, este strigătul de ajutor al lui Iulian Chiriţă.