Dezvăluirile unui spion nord-coreean: Kim Jong-Un vrea să aibă control total asupra armatei

Publicat: Miercuri, 10 Aprilie 2013 23:13 // Actualizat: Miercuri, 10 Aprilie 2013 23:23 // Sursa: RTV.net

În timp ce Phenianul nu mai conteneşte cu retorica sa belicoasă ameninţând cu "războiul total", un fost agent secret nord-coreean ajuns în Coreea de Sud face dezvăluiri despre ceea ce se întâmplă de fapt cu trupele "marelui conducător".

Un canal australian de televiziune a stat de vorbă cu un fost agent nord-coreean, despre planurile lui Kim Jong-Un. În 1987, agentul nord-coreean a primit din partea conducătorului de atunci, Kim Jong-Il, ordinul de a arunca în aer un avion de linie sud-coreean.

Şi-a îndeplinit misiunea, care a costat moartea a 115 oameni nevinovaţi. A fost capturat de forţele sud-coreene şi condamnat la moarte. După câţiva ani, procesul său a fost rejudecat, iar tribunalul l-a achitat, considerând că a fost o victimă a spălării de creiere, practicată de regimul comunist. Acum, fostul agent priveşte lucrurile la rece.

,,Kim Jong-un este prea tânăr şi prea lipsit de experienţă. El luptă ca să obţină controlul total asupra armatei şi să câştige fidelitatea militarilor", a  dezvăluit Kim Hyun-He, fost agent nord-coreean.

Fostul agent are şi o explicaţie pentru ameninţările lansate de Phenian la adresa vecinului din Sud şi a Statelor Unite, precum şi pentru propaganda belicoasă a regimului:,,Coreea de Nord îşi foloseşte programul nuclear pentru a-şi ţine poporul sub presiune şi pentru a obţine concesii din partea Coreei de Sud şi a Statelor Unite."

Comentatorii occidentali consideră că există temeri că Phenianul ar putea recurge la o acţiune provocatoare la 15 aprilie, data de naştere a fondatorului statului comunist nord-coreean, Kim Ir-Sen. Ar putea fi vorba fie de lansarea unei rachete, fie de un nou test nuclear.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 nov 12:38
Votează email 0 email
...la un cimitir naval, la un memorial dedicat membrilor echipajului “submarinului de vânătoare numărul 233″. Liderul nord-coreean apare în fotografii făcute în cursul vizitei, lângă aproximativ 12 pietre de mormânt pe care este inscripţionată data 13 octombrie...
12 apr 16:33
...Guam şi Japonia fără să fie interceptată racheta? Şi poate lovi, pentru că e foarte aproape, eventual ar fi Coreea de Sud, dar în niciun caz nu ar putea să lovească Guamul şi Japonia, pentru că navele marinei SUA sunt acolo şi au sistemul antirachetă la bord”, a afirmat...
11 apr 02:12
Votează email 0 email
...fost agent secret nord-coreean ajuns în Coreea de Sud face dezvăluiri despre ceea ce se întâmplă de Citește mai departe...

continue reading - 

...
11 apr 00:46
Răspunde | Votează email 0 email
balishag
in 1987, liderul era kim sung il nu kim jong il. macar copiati corect
11 apr 00:02
Răspunde | Votează email 0 email
cel mai prost...
parca e un CRENVUST...ii lipseste mustarul.
1
EUR
4.8387
RON
04 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H