DEZVOLTARE PERSONALĂ. Încearcă acest TRUC atunci când te speli pe dinţi

Îţi poţi aminti când te-ai concentrat ultima dată pe senzaţiile resimţite atunci când te speli pe dinţi? Acorzi atenţie tuturor detaliilor? Te-ai gândit vreodată că spălatul pe dinţi poate fi o tehnică excelentă de dezvoltare personală?

21 apr. 2015, 17:58
DEZVOLTARE PERSONALĂ. Încearcă acest TRUC atunci când te speli pe dinţi

Dacă ideea de a medita te atrage, însă te laşi intimidată de faptul că pare un proces complicat, poţi încerca un pas simplu în acest sens în fiecare dimineaţa sau seara, în timp ce te speli pe dinţi, potrivit feminis.ro.

Data viitoare când te speli pe dinţi, acordă atenţie fiecărui gest. În loc să îţi umpli mintea cu gânduri referitoare la ziua care tocmai începe sau la ce vei face în viitor, întoarce-te în prezent şi concentrează-te pe ceea ce faci în acele momente. Gândeşte-te la modul în care periuţa îţi mângâie dinţii şi gingiile, simte gustul şi mirosul de pastă de dinţi. Astfel întrerupi tensiunea constantă resimţită pe parcursul zilei. Este o modalitate ideală de a-ţi reîncărca bateriile şi de a-ţi limpezi mintea.

Citeşte şi Cum să îţi îmbunătăţeşti stilul de viaţă

Meditaţia şi capacitatea de concentrare asupra prezentului sunt aspecte care, pe măsură ce le practici mai des, devin o parte din stilul tău de viaţă, ajutându-te să fii mai relaxată şi mai productivă.

Pune acest truc în practică şi în timpul altor activităţi cotidiene atunci când simţi că eşti pregătită. Vei vedea că nu îţi vei mai petrece zilele sub povara grijilor şi te vei bucura mai mult de viaţă, de fiecare clipă.

Pe lângă faptul că vei fi mult mai atentă la ce ţi se întâmplă şi la ce se petrece în jurul tău, vei scăpa de stres, vei resimţi o claritate sporită în gândire şi vei gestiona relaţiile cu cei din jur mai uşor. În plus, ţi se vor regla tensiunea şi ritmul cardiac.

Citeşte şi Reguli ale succesului de la oameni care au reuşit în viaţă