Diabetul de tip 2 se poate vindeca. Este de ajuns să scapi de numai 1 GRAM de grăsime

Diabetul este o boală despre care știm că nu are leac. Bolnavii de diabet știu că pot ține afecțiunea sub control cu un regim adecvat și medicație, dar că aceasta nu dispare niciodată. Cercetătorii de la Universitea Newcastle din Marea Britanie doboară această teorie.

RomaniaTV.net
19 ian. 2016, 14:08
Diabetul de tip 2 se poate vindeca. Este de ajuns să scapi de numai 1 GRAM de grăsime

Medicii britanici au ajuns la concluzia că diabetul de tip 2 (afecțiune metabolică caracterizată de un nivel ridicat al glicemiei în contextul unei deficiențe relative de insulină) poate fi vindecat dacă bolnavul pierde un singur gram de grăsime din pancreas (trigliceride pancreatice), ajuntând astfel la producerea de insulină.

Cercetătorii au realizat un studiu pe 27 de pacienți obezi, dintre care doar 18 erau diagnosticați cu diabet de tip 2. Toate aceste persoane au fost supuse unei intervenții chirurgicale minim-invazive bariatrice, prin care le-a fost montat un inel gastric pentru reducerea absorției substanțelor nutritive.

Citeşte şi  Simptome ascunse care arată că suferi de diabet

După aceste operații toți pacienții au pierdut în greutate, însă nivelul de grăsime din pancreas a scăzut numai în cazul diabeticilor, concluzia fiind că nivelul de grăsime din pancreas este strâns legat de diabetul de tip 2.

Rezultatele studiului au fos spectaculoase: toți cei bolnavi de diabet de tip 2 s-au vindecat, după ce au scăpat de numai un gram din grăsimea din pancreas.

Citeşte mai mult pe ideisănătoase.ro