Diaconescu: Ce se întâmplă la dezbaterile privind modificarea Constituţiei mi se pare neserios

Dezbaterile privind modificarea Constituţiei sunt neserioase, susţine consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu, apreciind că pe piaţă se aruncă teme cu parfum mai degrabă politic decât juridic.

RomaniaTV.net
10 iun. 2013, 12:47
Diaconescu: Ce se întâmplă la dezbaterile privind modificarea Constituţiei mi se pare neserios

Cristian Diaconescu a declarat, la RFI, că „deocamdată, nu găsim în dezbaterea publică o construcţie juridică perfect echilibrată, care ar trebui să reprezinte viitorul proiect de Constituţie, o construcţie juridică ce trebuie să răspundă tuturor întrebărilor de natură juridică şi politică, fiind o lege fundamentală”.

„Ceea ce se întâmplă, adică aruncarea unor teme pe piaţă, cu un anume parfum politic mai mult, decât juridic, mi se pare neserios! Reprezintă mai mult un exerciţiu de comunicare publică decât o dezbatere constituţională fundamentală”, afirmă Diaconescu.

Cristian Diaconescu a comentat posibilitatea ca procurorii să fie audiaţi de Parlament, aşa cum reiese din dezbaterile privind modificarea Constituţiei: „Dar de ce procurorii? De ce nu ne gândim şi la preşedinţii federaţiilor de sport? De ce nu ne gândim şi la fermieri sau la cei care se ocupă de irigaţii în România? Haideţi să fim serioşi! O astfel de discuţie este orientată şi are rădăcina în frustrările unora relativ la anumite momente care în trecut au marcat sensul de evoluţie al României. Din acest punct de vedere, de ce se întâmplă acest lucru, care este momentul social, politic ce trebuie să primească un răspuns prin audierea unor procurori în Parlament?”.

Senatorul PNL Tudor Chiuariu a susţinut joi că unul dintre amendamentele adoptate în Comisia de revizuire a Constituţiei oferă posibilitatea Parlamentului de a chema pentru eventuale audieri persoane fizice sau juridice, fapt care se poate aplica şi conducerii Parchetului.