Diagnostic dur al medicilor pentru Marioara Zăvoranu: Fără transplant, va muri în doi ani

Mama Oanei Zăvoranu a scapat de infectia la rinichi, iar starea ei este stabila. Insa, are nevoie de un transplant de rinichi, iar sansele de reusita sunt foarte mici. Fara sa primeasca un rinichi, Marioara va trai cel mult doi ani.

29 ian. 2015, 07:27
Diagnostic dur al medicilor pentru Marioara Zăvoranu: Fără transplant, va muri în doi ani

In urma cu o saptamana, Marioara Zavoranu a ajuns la spital in urma unui blocaj renal, fiind internata pe sectia de Terapie Intensiva. De cativa ani, mama Oanei traieste cu un singur rinichi, insa, in prezent, acesta mai functioneaza numai in proportie de 10%. De curand, ea a facut si infectie la organul afectat, iar cateva zile a fost inconstienta. Astazi, medicii au constatat ca tratamentul administrat a dat roade, iar femeia de afaceri se simte mult mai bine si a scapat de pericolul de moartea care o pastea la tot pasul.

Medicii, despre mama Oanei Zăvoranu: Are şanse extrem de mici să supravieţuiască. I se dă morfină FOTO

Surse medicale au marturisit insa ca Marioara Zavoranu se simte mai bine, insa are nevoie de un transplant renal in viitorul apropiat. De altfel, mama Oanei a fost astazi supusa un screening imunologc, pentru ca medicii sa vada daca este compatibila si daca o pot pune deja pe liste in asteptarea unui donator.

Mama Oanei Zăvoranu, supusă unei operaţii complicate

„Cu cat faci mai multi ani dializa, cu atat te descalifici pentru transplantul renal. Pacientul dializat devine hiperimun din cauza transfuziilor de sange. La hiperimunizare, bolnavii capata tot felul de anticorpi care nu sunt, în mod obisnuit, in organism. Ei devin activi in momentul in care ii faci transplant, respingand, astfel, noul rinichi.Totul tine si de compatibilitatea cu donatorul. Compatibilitatea ti-o da Dumnezeu, altcineva nu”, a declarat dr. Victor Zota, coordonatorul Programului National de Transplant. Surse medicale, ce au dorit sa ramana sub protectia anonimatului, ne-au marturisit ca in situatia in care se afla in acest moment, Marioara Zavoranu nu va putea sa traiasca mai mult de un an, doi, fara un transplant de rinichi, scrie cancan.ro.