Diagnostic teribil pus de medici fiului lui Mădălin Ionescu. „Dacă aveţi noroc, într-o zi se va trezi din această stare!” VIDEO

Mădălin Ionescu a împărtășit povestea emoționantă a fiului său, Filip, în vârstă de 19 ani, care se confruntă cu hemipareză, o afecțiune care îi afectează abilitățile de vorbire și mobilitatea. Prezentatorul de la Metropola TV a dezvăluit cum a apărut această afecțiune şi ce i-au transmis medicii despre boală.

12 dec. 2023, 12:00
Diagnostic teribil pus de medici fiului lui Mădălin Ionescu. „Dacă aveţi noroc, într-o zi se va trezi din această stare!” VIDEO
Diagnostic teribil pus de medici fiului lui Mădălin Ionescu

Diagnostic teribil pus de medici fiului lui Mădălin Ionescu. Filip este rezultatul primei căsnicii a lui Mădălin Ionescu, iar hemipareza a apărut când acesta avea doar un an. Mădălin și fosta sa soție au observat că ceva nu era în regulă când Filip nu începea să meargă la vârsta de 12 luni. Hemipareza a evoluat de la o simplă infecție cu varicelă, de care Filip a suferit în copilărie, la o formă severă care i-a creat probleme serioase de sănătate, inclusiv dificultăți în vorbire.

Citeşte şi: Secretele cuplului Dani Oţil – Gabriela Prisăcariu. Cum menţin pasiunea după sosirea copilului: „Avem o regulă!”

În urma unei analize detaliate efectuate de medicul reputat Alexandru Vlad Ciurea, s-a constatat că infecția virală a avut consecințe semnificative asupra sănătății lui Filip. Mădălin Ionescu a povestit că, la acel moment, nu au realizat amploarea problemelor, dar ulterior, în jurul vârstei de un an, au constatat că fiul lor se confrunta cu probleme grave.

„Atunci nu mi-am dat seama. Din păcate a făcut varicelă de la sora lui și a făcut o formă foarte dură, țin minte că nu avea loc nici măcar pe limbă un loc liber, fără bube. Așa s-a întâmplat. Acest virus i-a prăjit, i-a ars anumite circuite neuronale. Centrii vorbirii, spre exemplu, sunt foarte afectați, d-aia Filip nici nu vorbește, vorbește mai mult din gât. În acel moment nu mi-am dat seama care sunt efectele. Abia în jurul vârstei de un an am realizat că sunt niște probleme pentru încă nu mergea. L-am dus la celebrul neurochirurg Vlad Ciurea, care mi-a confirmat că a avut loc un incident de natură virală, în România nu se făcea vaccinul împotriva varicelei, acum se face, însă de la un an, deci nici atunci nu m-ar fi ajutat”, a spus Mădălin Ionescu la podcast-ul „În Oglindă„.

Citeşte şi: Alina Sorescu, momente teribile din cauza unui fan obsedat. „M-am confruntat cu nişte situaţii care par desprinse din filme” VIDEO

Mădălin Ionescu a dezvăluit că medicii au sfătuit familia să părăsească România pentru a căuta tratamente mai avansate. S-a subliniat că sistemul de sănătate din țară nu oferea condiții optime pentru îngrijirea lui Filip. Oportunitatea administrării vaccinului împotriva varicelei, care ar fi putut preveni această afecțiune, nu a fost disponibilă în România la momentul potrivit.

Cu toate acestea, șansele de recuperare rămân incerte, iar familia se confruntă cu provocări semnificative. În ciuda dificultăților, medicul șef al unei clinici din Germania i-a asigurat pe părinți că Filip are o inteligență excepțională, comparabilă cu cea a unor personalități remarcabile precum Albert Einstein sau Julius Robert Oppenheimer: „Am văzut doar două creiere ca ale lui Filip, la Einstein și la Oppenheimer. Dacă aveți noroc, el într-o zi va fi o minune de om și se va trezi peste noapte din această stare, dar oricum va trebui să munciți tot timpul pentru el”.