Diagnosticul crunt pe care Sorana de la ASIA l-a primit la vârsta de 40 de ani: „Simțeam că o iau razna și că înnebunesc. Am ales să nu iau tratament medicamentos”

Sorana de la ASIA a aflat, recent, că suferă de o afecțiune întâlnită în general la copii. Artista și-a dat seama că are aproape toate simptomele specifice bolii după ce a vizionat un clip pe TikTok. Ulterior, diagnosticul i-a fost confirmat de medic.

30 ian. 2024, 10:59
Diagnosticul crunt pe care Sorana de la ASIA l-a primit la vârsta de 40 de ani: „Simțeam că o iau razna și că înnebunesc. Am ales să nu iau tratament medicamentos”

Sorana de la ASIA a aflat că suferă de ADHD după ce a răspuns afirmativ la toate întrebările puse într-un clip postat pe TikTok care avea ca subiect această afecțiune. Artista și-a dat seama că are btoate simptomele, ulterior medicul i-a confirmat bănuiala. Cu toate astea, Sorana a ales să nu ia tratament medicamentos mergând pe ideea că dacă până la această vârtsă a dus boala pe picioare, o poate face și de-acum înainte.

Diagnosticul crunt pe care Sorana de la ASIA l-a primit la vârsta de 40 de ani

E un deficit de atenție. Doctorii le-au zis că am foarte multă energie și eu făceam înot de performanță, și tenis de performanță. Suntem pe foarte repede înainte… Și creierul. Așa funcționăm noi. E în funcție de cât de interesați devenim. În copilărie e mai complicat, pentru că nu reușim să ne gestionăm emoțiile.

ADHD-ul e clasat în trei categorii: ADD, care e lipsa de atenție, ADHD, care e cu impulsivitate și agresivitate, iar a treia categorie le are pe amândouă. Există și o componentă genetică. Trebuie mers și testat, pentru că ADHD-ul poate să vină și cu alte situații, cum ar fi tulburarea obsesiv-compulsivă. Poate să vină cu autism, mai mult sau mai puțin. Dacă sesizezi copilul că e marginalizat la școală sau la grădiniță, ar fi bine și tu ca părinte să mergi să te testezi”, a declarat Sorana de la ASIA la PRO TV.

Sorana a refuzat să ia pastile: „Simțeam că o iau razna și că înnebunesc. Am ales să nu iau tratament medicamentos”

Despre modul în care a fost testată pentru ADHD, cântăreața a dezvăluit că a primit un set mare de întrebări, iar atitudinea față de această examinare este deja un indiciu clar pentru psihoterapeuți.

Testările se fac la mai mulți specialiști: psihologi clinici, psihoterapeuți, neuropsihiatri etc. Fiecare specialist are câteva maniere de verificare. Printre verificări e un test imens cu multe întrebări. Deja de acolo medicul își dă seama, căci sunt foarte multe întrebări și, evident, ne pierdem concentrarea. 

Eu am ales să nu aleg tratament medicamentos. Nici cu depresia. Dacă până la 39 de ani am funcționat bine fără medicamente, acum înțeleg, în sfârșit, care-i treaba cu mine. Simțeam că o iau razna și înnebunesc, iar explicația asta mă ajută să funcționez”, a completat Sorana de la Asia în emisiunea lui Măruță.