Nicoleta Nucă a fost la un pas de sinucidere! Artista suferă de depresie și ADHD: „Nu reușeam să ies din acel abis”

Nicoleta Nucă a fost diagnosticată recent cu ADHD, însă ani la rând a crezut că suferă de depresie, de aici venind și gândurile negre pe care le-a avut timp îndelungat.
Filip Stan
25 ian. 2024, 15:03
Nicoleta Nucă a fost la un pas de sinucidere! Artista suferă de depresie și ADHD: „Nu reușeam să ies din acel abis”
Nicoleta Nucă a fost la un pas de sinucidere! Artista suferă de depresie și ADHD: „Nu reușeam să ies din acel abis”

Nicoleta Nucă este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite cântărețe de la noi din țară. Deși pe plan profesional se bucură de un succes incredibil, pe plan personal lucrurile nu sunt la fel de strălucite. Ea se confruntă cu o boală neurologică, respectiv Sindromul Deficitului de Atenție (ADHD), boală de care a aflat în urmă cu doar câteva luni.

Citește și: Vlad Ciurea, avertisment pentru toţi bucureştenii: „Nu are leac, atacă sistemul nervos central!”

Nicoleta Nucă a fost la un pas de sinucidere din cauza bolii

Vedeta a făcut terapie, a mers la psihiatru, ba chiar o perioadă a luat și tratament specific depresiei, însă lucrurile nu păreau să se îmbunătățească. După ce, inițial, a fost diagnosticată cu depresie, cântăreața a găsit, întâmplător, un videoclip pe TikTok despre ADHD. A început să citească articole, studii, ca mai apoi să realizeze că se confruntă cu aceleași simptome. Cu toate acestea, Nicoleta Nucă nu a vrut să-și pună singură diagnosticul, așa că a mers la un psiholog specializat în diverse tulburări comportamentale, care i-a confirmat că se confruntă această boală.

Am descoperit cu câteva luni în urmă. Eu vin dintr-un istoric destul de lung de depresie, anxietate, tot pachetul, așa credeam că sunt astea. După terapie, ajungeam într-un punct în care mă blocam, nu mergeam înainte și nu funcționa nimic, am zis «hai să merg la psihiatru, că poate sunt nebună pe bune, poate am o problemă reală, psihică». Dânsa m-a diagnosticat inițial cu depresie, am ales varianta de tratament medicamentos pentru că deja erau mult prea mulți ani în care nu reușeam să ies din abisul ăla.

În primă fază, am simțit niște îmbunătățiri, dar mult prea mici, nu mi s-a schimbat viața în mod radical. TikTok-ul e de vină, mi-a ieșit în cale un video despre ADHD și am început să studiez mai mult, am început să citesc mai multe articole, să caut studii. Bifam tot, eu eram sigură că am, dar diagnosticul nu mi-l pun singură. M-am dus la doctorița mea, i-am spus toată epopeea asta și m-a trimis la un psiholog specializat pe evaluare pentru ADHD și diverse tulburări comportamentale. În urma testului, mi-a dat frumos dosarul în mână, «da, ai ADHD». Și din momentul ăla mi s-au deschis ochii”, a spus Nicoleta Nucă pentru cancan.ro.

În prezent, Nicoleta Nucă se află sub tratament medicamentos pentru Sindromul Deficitului de Atenție (ADHD). Ea a explicat că această îi tulburare i-a afectat atât viața profesională, cât și pe cea personală, manifestându-se prin neatenție și incapacitatea de a se concentra pe termen lung.

Sunt pe tratament medicamentos, pentru că am obosit să nu mai fiu funcțională în totalitate, să nu mă pot focusa pe lucrurile pe care le am de făcut. Oamenii care nu se confruntă cu tulburarea asta nu au cum să înțeleagă, dar sunt extrem de mulți ca mine. Se reflectă foarte mult asupra vieții profesionale, dar și personale. În primă fază este neatenția, nu ai capacitatea să te concentrezi pe ceva mai mult de câteva secunde, minute, mai ales dacă nu este ceva de interes. 

În ani mi-am dat seama că nu reușeam să mă țin de lucruri pe care îmi propuneam să le fac. Dura două trei zile, maxim, după care se ducea entuziasmul. De acolo se termina tot și reintram în acea rutină cu tendință depresivă, cu nemulțumire față de mine, mă judecam foarte mult, mă blamam că sunt stricată, că trebuie să facă mama retur la fabrică. ADHD-ul vine la pachet cu o parte foarte urâtă, pentru că nu știu ce se întâmplă cu ei și pentru că nu știu ce se întâmplă cu ei, oamenii consideră că nu merită să fie iubiți, nu merită să fie apreciați și rata de sinucidere la cei cu afecțiuni mintale este foarte mare”, a mai declarat Nicoleta Nucă.

Nicoleta Nucă a dezvăluit că a avut și gânduri suicidale în trecut, în timpul unei perioade de depresie severă accentuată de ADHD. Cu toate acestea, artista a reușit să depășească aceste momente dificile, iar acum se simte foarte bine, având parte de sprijinul și înțelegerea celor din jur.

Da (n.r. a avut gânduri suicidale), mai demult, când eram în depresie foarte agresivă. Era o depresie amplificată de ADHD. Am trecut peste, acum sunt foarte bine. Dar implică muncă foarte multă cu tine, implică foarte multă înțelegere și din partea celor din jurul tău”, a mai mărturisit Nicoleta Nucă.

Citește și: Meniu anti-depresie. Ce să mănânci ca să lupți cu simptomele. Bonus: Alimente interzise

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!