Nicoleta Nucă a fost la un pas de sinucidere! Artista suferă de depresie și ADHD: „Nu reușeam să ies din acel abis”

Nicoleta Nucă a fost diagnosticată recent cu ADHD, însă ani la rând a crezut că suferă de depresie, de aici venind și gândurile negre pe care le-a avut timp îndelungat.

25 ian. 2024, 15:03
Nicoleta Nucă a fost la un pas de sinucidere! Artista suferă de depresie și ADHD: „Nu reușeam să ies din acel abis”
Nicoleta Nucă a fost la un pas de sinucidere! Artista suferă de depresie și ADHD: „Nu reușeam să ies din acel abis”

Nicoleta Nucă este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite cântărețe de la noi din țară. Deși pe plan profesional se bucură de un succes incredibil, pe plan personal lucrurile nu sunt la fel de strălucite. Ea se confruntă cu o boală neurologică, respectiv Sindromul Deficitului de Atenție (ADHD), boală de care a aflat în urmă cu doar câteva luni.

Citește și: Vlad Ciurea, avertisment pentru toţi bucureştenii: „Nu are leac, atacă sistemul nervos central!”

Nicoleta Nucă a fost la un pas de sinucidere din cauza bolii

Vedeta a făcut terapie, a mers la psihiatru, ba chiar o perioadă a luat și tratament specific depresiei, însă lucrurile nu păreau să se îmbunătățească. După ce, inițial, a fost diagnosticată cu depresie, cântăreața a găsit, întâmplător, un videoclip pe TikTok despre ADHD. A început să citească articole, studii, ca mai apoi să realizeze că se confruntă cu aceleași simptome. Cu toate acestea, Nicoleta Nucă nu a vrut să-și pună singură diagnosticul, așa că a mers la un psiholog specializat în diverse tulburări comportamentale, care i-a confirmat că se confruntă această boală.

Am descoperit cu câteva luni în urmă. Eu vin dintr-un istoric destul de lung de depresie, anxietate, tot pachetul, așa credeam că sunt astea. După terapie, ajungeam într-un punct în care mă blocam, nu mergeam înainte și nu funcționa nimic, am zis «hai să merg la psihiatru, că poate sunt nebună pe bune, poate am o problemă reală, psihică». Dânsa m-a diagnosticat inițial cu depresie, am ales varianta de tratament medicamentos pentru că deja erau mult prea mulți ani în care nu reușeam să ies din abisul ăla.

În primă fază, am simțit niște îmbunătățiri, dar mult prea mici, nu mi s-a schimbat viața în mod radical. TikTok-ul e de vină, mi-a ieșit în cale un video despre ADHD și am început să studiez mai mult, am început să citesc mai multe articole, să caut studii. Bifam tot, eu eram sigură că am, dar diagnosticul nu mi-l pun singură. M-am dus la doctorița mea, i-am spus toată epopeea asta și m-a trimis la un psiholog specializat pe evaluare pentru ADHD și diverse tulburări comportamentale. În urma testului, mi-a dat frumos dosarul în mână, «da, ai ADHD». Și din momentul ăla mi s-au deschis ochii”, a spus Nicoleta Nucă pentru cancan.ro.

În prezent, Nicoleta Nucă se află sub tratament medicamentos pentru Sindromul Deficitului de Atenție (ADHD). Ea a explicat că această îi tulburare i-a afectat atât viața profesională, cât și pe cea personală, manifestându-se prin neatenție și incapacitatea de a se concentra pe termen lung.

Sunt pe tratament medicamentos, pentru că am obosit să nu mai fiu funcțională în totalitate, să nu mă pot focusa pe lucrurile pe care le am de făcut. Oamenii care nu se confruntă cu tulburarea asta nu au cum să înțeleagă, dar sunt extrem de mulți ca mine. Se reflectă foarte mult asupra vieții profesionale, dar și personale. În primă fază este neatenția, nu ai capacitatea să te concentrezi pe ceva mai mult de câteva secunde, minute, mai ales dacă nu este ceva de interes. 

În ani mi-am dat seama că nu reușeam să mă țin de lucruri pe care îmi propuneam să le fac. Dura două trei zile, maxim, după care se ducea entuziasmul. De acolo se termina tot și reintram în acea rutină cu tendință depresivă, cu nemulțumire față de mine, mă judecam foarte mult, mă blamam că sunt stricată, că trebuie să facă mama retur la fabrică. ADHD-ul vine la pachet cu o parte foarte urâtă, pentru că nu știu ce se întâmplă cu ei și pentru că nu știu ce se întâmplă cu ei, oamenii consideră că nu merită să fie iubiți, nu merită să fie apreciați și rata de sinucidere la cei cu afecțiuni mintale este foarte mare”, a mai declarat Nicoleta Nucă.

Nicoleta Nucă a dezvăluit că a avut și gânduri suicidale în trecut, în timpul unei perioade de depresie severă accentuată de ADHD. Cu toate acestea, artista a reușit să depășească aceste momente dificile, iar acum se simte foarte bine, având parte de sprijinul și înțelegerea celor din jur.

Da (n.r. a avut gânduri suicidale), mai demult, când eram în depresie foarte agresivă. Era o depresie amplificată de ADHD. Am trecut peste, acum sunt foarte bine. Dar implică muncă foarte multă cu tine, implică foarte multă înțelegere și din partea celor din jurul tău”, a mai mărturisit Nicoleta Nucă.

Citește și: Meniu anti-depresie. Ce să mănânci ca să lupți cu simptomele. Bonus: Alimente interzise