Diana Șoșoacă a fost inclusă pe lista dușmanilor Ucrainei. Senatoarea a depus în Parlament un proiect de lege pentru anexarea de teritorii ucrainene

După ce a depus în Parlamentul României un proiect de lege pentru anexarea de teritorii ucrainene, Diana Șoșoacă a fost plasată pe lista dușmanilor de stat ai Ucrainei.

28 mart. 2023, 23:32
Diana Șoșoacă a fost inclusă pe lista dușmanilor Ucrainei. Senatoarea a depus în Parlament un proiect de lege pentru anexarea de teritorii ucrainene
Diana Șoșoacă a fost inclusă pe lista dușmanilor Ucrainei

Diana Șoșoacă a fost inclusă pe lista dușmanilor Ucrainei. Senatoarea Diana Șoșoacă a fost adăugată în lista personajelor care promovează propaganda statului agresor sau atacă prin declarații suveranitatea Ucrainei, de către organizația Mirotvoreț, care întocmește o astfel de listă încă din 2014, de când a avut loc prima agresiune rusească.

Citește și Diana Şoşoacă, noi declaraţii halucinante: „Politicienii români sunt doar nişte marionete ale imperiului globalist mondial. Dacă li se va spune să arunce România în război, o vor face cu siguranţă”

Diana Șoșoacă a fost inclusă pe lista dușmanilor Ucrainei

Organizația Mirotvoreț o acuză pe Diana Șoșoacă printre altele de încălcarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei; propaganda anti-ucraineană; răspândirea narațiunilor propagandistice de la Kremlin; negarea dreptului Ucrainei la apărare armată împotriva agresorului rus; participarea la atacuri de informare și propagandă asupra Ucrainei.

Sancțiunea vine la scurt timp după ce senatoarea a depus în Parlamentul României un proiect de lege care propune anexarea unei părți a regiunii de sud a Ucrainei la România.

Mai mult, organizația le-a solicitat deja autorităților ucrainene să examineze acțiunile Dianei Șoșoacă despre care spune că sunt acte deliberate împotriva securității naționale a Ucrainei.

„Centrul Mirotvoreț solicită organelor de drept să examineze această informație ca pe o declarație despre comiterea de către acest cetățean a unor acte deliberate împotriva securității naționale a Ucrainei, a păcii, a securității omenirii și a legii și ordinii internaționale, precum și a altor infracțiuni”, au subliniat reprezentanții Mirotvoreț.

Aceștia susțin că principalul lor obiectiv este acela de a oferi informații și consiliere autorităților ucrainene, pentru a aduce pace și armonie  în Ucraina.

Se pare că informațiile furnizate de această organizație sunt foarte utile autorităților ucrainene. De-a lungul timpului justiția ucraineană a folosit datele oferite de Mirotvoreț ca posibile dovezi în procesele sale.

Printre personajele politice contoversate incluse pe lista Mirotvoreț se numără și prim-ministrul ungar, Viktor Orban, sau președintele croat, Zoran Milanovic, ambii făcând afirmații în sprijinul Kremlinului de-a lungul timpului.

Vă reamintim că săptămâna trecută, Diana Șoșoacă a depus în Parlament un proiect de lege prin care cerea anexarea la România a mai multor teritorii ucrainene.

„România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor”, se arată în proiectul depus de senatoarea Șoșoacă care ulterior a spus că „modalitățile propuse” de anexare a teritoriilor sunt „diplomatice”.

În replică, purtătorul de cuvânt al diplomației ucrainene, Oleg Nikolenko, a anunțat că inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.

„Un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus. Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România.

MAE al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”, a scris Oleg Nikolenko, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Citește și Diana Șoșoacă vrea reîntregirea României cu ţinuturi care aparţin în prezent Ucrainei: „Ţara noastră a pierdut acele teritorii prin cel mai mare act de trădare postdecembrist”