Diana Şoşoacă, despre războiul din Ucraina: „Primii cetăţeni omorâţi pe front au fost de etnie română!”

Președintele Partidului SOS România, senatorul de Iași, Diana Șoșoacă, a discutat despre legea minorităților promulgată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

23 ian. 2023, 16:14
Diana Şoşoacă, despre războiul din Ucraina: „Primii cetăţeni omorâţi pe front au fost de etnie română!”

Senatorul Diana Şoşoacă a răbufnit: „Drept mulţumire pentru modul în care le-am primit şi găzduit refugiaţii, preşedintele Zelenski s-a gândit că e bine să interzică limba română pentru minoritatea noastră din Ucraina şi să-i prigonească pe preoţii ortodocşi”. În urma ajutorului oferit de români în toată această perioadă de război din Ucraina, se pare că aceasta ne este răsplata din partea poporului ucrainean, a arătat Diana Şoşoacă.

Diana Șoșoacă a menționat de asemenea că primii uciși pe frontul din Ucraina, au fost cetățenii vorbitori de limbă română.

Prezentă în platoul BZI LIVE, parlamentarul Diana Șoșoacă a abordat subiectul legii minorităților, promulgată de președintele Volodimir Zelenski. De sesizat că în timp ce cere necontenit sprijin și armament din partea tuturor statelor Uniunii Europene, liderul ucrainean dă o lege ce interzice predarea și oficierea slujbelor în limba română în Ucraina.

Se petrece un fenomen ciudat, spune Diana Șoșoacă, această ‘prigonire’ a preoților ortodocși înseamnă ceva mai mult decât ceea ce ni se permite să vedem.

„Ce să vă spun „ce bine îmi pare că aţi luat ţeapă? Ce bine îmi pare că am avut dreptate?” Nu îmi pare, că tot noi am luat ţeapă. Legat de ajutorul pe care l-am acordat refugiaților ucraineni, că românii noştri ar fi păţit aşa ceva, amabasadele noastre ar fi venit cu autocarele după ai noştri? Niciodată!

Domnule, asta trebuie să facă o ambasadă, să îşi apere cetăţenii. Apoi, nu am văzut maşini mai puţin de 50.000 de euro. Ambasada Turciei la Bucureşti era acolo şi adusese ajutoare şi stătea în rând cu restul. Deci astea au fost primele impresii.

Ulterior a trecut timpul. Dar acolo sunt probleme din 2014. Dar noi avem probleme cu cetăţenii români din Ucraina dintotdeauna. Şi cum, nu s-a sesizat nimeni? Primii cetăţeni omorâţi pe front au fost de etnie română! Şi cum să nu mă scoată din sărite? Păi cum, pe ai tăi ţi-i protejezi…

Victor Ciutacu șterge pe jos cu Diana Șoșoacă în contextul privatizării Petrom: „Dacă vrei să ai certitudinea că te duci la pușcărie angajeaz-o ca avocată”

Acum, nu va suparati, sunt pierderi de vieţi pe ambele părţi. Vieţile omeneşti nu au naţionalitate. Acolo există un conflict istoric pe două regiuni, Donetsk şi Lugansk, care au aparţinut Rusiei. Şi problema asta să o rezolve istoricii.

Acolo sunt teritoriile noastre smulse abuziv. Dar cu cine? Care este autoritatea Ucrainei de a deţine aceste teritorii? Aceste teritorii au fost înglobate în Uniunea Sovietică.

Domnul Corvin a făcut o delimitare şi ne-a explicat, Uniunea Sovietică era o ţară globalistă, iar Rusia lupta împotriva globaliştilor. Apoi, Rusia este ţara cu cei mai mulţi ortodocşi. Dar din punct de vedere al procentului, procentul de ortodcși este de 25%. Dar, noi, avem 85%. Păi dacă pui în balanţă, e clar că noi suntem prima ţară din lume raportat la procentaj. Şi ca să vezi, a început prigoana. Păi oameni buni, cum e posibil?!”, a spus Diana Şoşoacă.

Diana Şoșoacă: „Învăţaţi să priviţi întregul ansamblu!”

În spatele tuturor acestor evenimente de un tragism extraordinar se ascund planuri bine puse la punct. Și trebuie privit în ansamblu, spune Diana Șoșoacă. Nu te poți agăța de prima bucățică de informație ce îți este oferită și să o iei de bună. Trebuie să aduni mai multe bucățele, să ridici capul din pământ și să privești dincolo de orizont. Imaginea întreagă a problemei va fi cu totul alta.

VIDEO: Diana Șoșoacă a explodat în direct, la adresa Maiei Sandu: „Pitica asta nu are tupeu să se întâlnească cu mine! Și-a vândut propria nație lui Soroș!”
„Când s-a întâmplat treaba cu preoţii în Ucraina, s-a întamplat și treaba cu Frăsinei în România. Fiţi o dronă, învăţaţi să priviţi întregul ansamblu! Nu reacţionaţi la prima bucată de ştire. Uitaţi-vă şi colo, şi colo… nu poţi să te uiţi la România singulară, dacă nu te uiţi în contextul balcanic, european, în contextul în care îi ai vecini pe ruşi, în contextul euroatlantic şi mondial. După ce observi ce se întâmplă în fiecare parte a globului, vei înţelege ce se întâmplă corelat în fiecare zonă de conflict. Şi realizezi că nu mai există această zonă balcanică şi că a fost desfiinţată? În noaptea de Paşte când a afost atacul asupra bisericii din Iugoslavia… Cum să scrii Happy Easter pe rachete şi să le arunci în timp ce oamenii ăia erau la slujbă? Acela a fost un atac cumplit asupra credinţei, asupra ortodoxiei. De Iugoslavia s-a ales praful, s-a desfiinţat, a mers pe individualism… În România există o facţiune ce porneşte din Iaşi, de dezmembrare a României prin ruperea regiunii Moldovei şi lipire a ei la Republica Moldova. Nimeni nu vrea să vorbească despre acest lucru, dar dacă se dezmembrează acest lucru, şi există aici interese majore, se dezmembrează Ardealul, Banatul… suntem într-o situaţie pe care mulţi o identifică, ca fiind ca cea de la 1848 şi mai gravă ca atunci. Şi din Parlament se vede clar, foarte bine”, a conchis Diana Șoșoacă.