Diana Şoşoacă a răbufnit după revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului: „Este neconstituţională şi nelegală!”

Diana Şoşoacă a protestat, joi, faţă de revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului. Senatoarea exclusă din grupul AUR i-a luat apărarea lui Weber, despre care spune că "a oprit internarea asimptomaticilor" şi a contribuit la anularea amenzilor aplicate în starea de urgenţă decretată din cauza COVID-19.

17 iun. 2021, 09:58
Diana Şoşoacă a răbufnit după revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului: „Este neconstituţională şi nelegală!”

Diana Şoşoacă a criticat în termeni duri decizia prin care Renate Weber a fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului.

„Este şi neconstituţională şi nelegală. Este o grabă în a revoca Avocatul Poporului, iar doamna Renate Weber, indiferent de câte acuzaţii i s-au adus, suntem totuşi creştini. Ne mântuim prin repararea greşelilor. În acest un an şi patru luni de plandemie şi mascaradă COVID a fost omul care şi-a exercitat funcţia cu probitate profesională şi morală. Este unica instituţie care ne mai putea apăra poporul român.

Instituţia Avocatului Poporului este în serviciul poporului. Gândiţi-vă că doamna Renate Weber este cea datorită căreia amenzile din perioada stării de urgenţă, acele monstruozităţi de 200 de milioane vechi, au anulate şi declarate neconstituţionale de către CCR. Dânsa a sesizat CCR.

Renate Weber a oprit internarea asimptomaticilor. Aduceţi-vă aminte anul trecut când oamenii erau luaţi pe sus şi internaţi. Hoteluri au făcut aranjamente cu politicienii ca să se poată interna acei asimptomatici”, a declarat Diana Şoşoacă, în direct la România TV.

Citeşte şi: PSD va contesta la CCR revocarea lui Renate Weber: „Nu există niciun element care să justifice revocarea Avocatului Poporului”

De asemenea, senatoarea independentă de Iaşi consideră că Renate Weber a fost ” garantul democraţiei şi respectării statului de drept”.

„Renate Weber a fost cea care a descoperit că toate hotărârile CNSU nu sunt publicate în Monitorul Oficial, aşa cum a făcut-o şi ICCJ. Ceea ce i-au făcut doamnei Renate Weber este pentru că aceasta a ajutat efectiv cetăţenii şi a fost garantul democraţiei şi respectării statului de drept.

I se reproşează cazul Caracal? Nu am văzut la Caracal vreun procuror destituit sau scos din magistratură pentru faptul că două fete au murit. În acest moment, ştim că au murit din cauză că nu a dat un ordin.

N-am văzut poliţişti destituiţi şi băgaţi în închisoare. N-am văzut autorităţi care să răspundă. Şi o fac răspunzătoare pe Renate Weber? Pentru ce?

Renate Weber a luat atitutine inclusiv pentru ceea ce s-a întâmplat în puşcării în timpul COVID, pentru că acolo nu se mai respecta nimic, nici distanţă. Stăteau câte 30-40 claie peste grămadă. Erau folosiţi drept cobai pentru experimente medicale, legaţi de pat, ţintuiţi”, a mai precizat Diana Şoşoacă.

Citeşte şi: Renate Weber a fost revocată din funcţia de Avocat al Poporului. Orban anunţă instalarea noului avocat până la final de iunie

Diana Şoşoacă vrea ca Anthony Fauci să facă închisoare

Senatoarea exclusă din AUR, cunoscută drept o militantă împotriva vaccinării, a precizat că vrea ca dr. Anthony Fauci, epidemiologul-şef de la Casa Albă, să fie condamnat la închisoare.

„Apropo, domnul Fauci a spus că a fost o greşeală de scriere şi a trecut un a înaintea simptomaticilor. Nu mi-a venit să cred aşa ceva! Dânsul trebui să stea pe viaţă în puşcărie pentru ce a făcut la nivel mondial.

Poporul român, prin vaccinare, este de fapt cobaiul big pharma!”, a mai precizat Şoşoacă.

Citeşte şi: Primele declarații ale lui Ludovic Orban după ce Renate Weber a fost demisă din funcția de Avocat al Poporului: „Sunt motive ce țin de încălcarea Constituției și a legilor țării”

De asemenea, senatoarea exclusă din grupul AUR îi îndeamnă pe românii „carantinaţi degeaba” să dea în judecată statul român şi mai mulţi decidenţi, printre care pe fostul premier Ludovic  Orban şi pe actualul şef al Executivului, Florin Cîţu.

„Toţi cei care aţi fost carantinaţi degeaba daţi în judecată Guvernul, Parlamentul şi pe persoană fizică pe Raed Arafat, pe ministrul Sănătăţii, prim-ministru inclusiv pe Ludovic Orban, fostul premier, şi pe actualul, Florin Cîţu. Cereţi-le despăgubiri pentru că puteţi să faceţi acest lucru”, a conchis Şoşoacă.