PSD va contesta la CCR revocarea lui Renate Weber: „Nu există niciun element care să justifice revocarea Avocatului Poporului”

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a susţinut miercuri că nu există niciun element care să justifice revocarea Avocatului Poporului şi a precizat că social-democraţii vor ataca la Curtea Constituţională decizia Parlamentului în cazul lui Renate Weber.

16 iun. 2021, 23:21
PSD va contesta la CCR revocarea lui Renate Weber: „Nu există niciun element care să justifice revocarea Avocatului Poporului”

Funcţia deţinută până miercuri de Renate Weber este una foarte importantă, pentru că Avocatul Poporului este singurul care poate bloca Ordonanţele de Urgenţă emise de Guvern prin atacarea lor la Curtea Constituţională.

În timpul şedinţei Renate Weber s-a folosit şi ea de dreptul la replică, adresându-se plenului Parlamentului.

„Poate că nu sunteţi o instanţă de judecată, dar repet: ceea ce discutăm noi aici şi ce urmează să se întâmple are consecinţe juridice. Dreptul la apărare este un drept fundamental. Punctual, în această cerere de revocare nu este prevăzut niciun articol despre care s-ar putea spune din constituţie, despre care s-ar putea spune că a fost încălcat prin activitatea mea”, a spus Weber.

Alfred Simonis ameninţă după revocarea lui Renate Weber: „Vă luaţi la trântă cu poporul şi vreţi să nu mai aibă niciun fel de apărător”

„Pe procedură, nu există niciun fel de element care să justifice revocarea Avocatului Poporului. Prin urmare, vom ataca la Curtea Constituţională acest vot dat în plenul Camerelor reunite. Singurul motiv pentru care coaliţia majoritară doreşte şi se grăbeşte să revoce Avocatul Poporului este unul foarte simplu.

De la începutul acestei guvernări, v-aţi luat la trântă cu toată lumea – cu pensionarii, cu doctorii, cu profesorii, cu agricultorii, mai nou cu copiii şi zilele acestea urmează să daţi o ordonanţă de urgenţă de anulare a majorării alocaţiilor. Practic, vă luaţi la trântă cu poporul şi vreţi să nu mai aibă niciun fel de apărător”, a spus Simonis în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, potrivit Agerpres.

Augustin Zegrean fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, a explicat cât de importantă este instituţia Avocatului Poporului.

„Nu, nu are nicio legătură cu puterea şi cu legislaţia şi nu, nu este niciun vid. Până în 1995 nu am avut un Avocat al Poporului. Avocatul Poporului este numit pe un mandat de 5 ani, aşa scrie la Constituţie, dar nu scrie nicăieri că nu poate fi revocat. Există o practică sau un principiu al dreptului, cine te-a numit te poate şi denumi”, a declarat Zegrean.

Citeşte şi: Cei doi angajaţi ai Spitalului „Victor Babeş” reţinuţi în cazul pacienţilor decedaţi în unitatea mobilă ATI, plasaţi în arest la domiciliu.


loading...
Partenerii noștri