Diana Şoşoacă a rămas fără permis. Senatoarea conducea cu o viteză de 110 km pe oră, deși limita era de 40 de km

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost oprită, duminică la prânz, de polițiștii de la Rutieră după ce a fost depistată de radar cu o viteză mult peste limita legală. Politicianul se afla pe teritoriul judeţului Ilfov, unde limita de viteză era de 40 km pe oră.

10 mart. 2024, 14:43
Diana Şoşoacă a rămas fără permis. Senatoarea conducea  cu o viteză de 110 km pe oră, deși limita era de 40 de km

Diana Şoşoacă a rămas fără permis după ce radarul a înregistrat o viteză de deplasare de 110 km pe oră. Permisul i-a fost suspendat pe o perioadă de 90 de zile, în plus, are de plată şi o amendă în valoare de aproape 1.500 de lei.

Diana Şoşoacă a rămas fără permis după ce a fost prinsă conducând cu viteză

La data de 10 martie a.c., în jurul orei 11:59, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu și acționau cu aparatul radar pe DN7- km16+600, polițiștii rutieri din Buftea au depistat un autoturism, condus de o femeie, care circula cu viteza de 110 km/h, pe un tronson de drum pentru care limita maximă de viteză este de 40 km/h.

Potrivit normelor legale în vigoare, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a persoanei care a condus autoturismul, cu amendă în valoare de 1.485 lei, precum și la reținerea permisului de conducere al acesteia, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 90 de zile“, potrivit IPJ.

Citeste si EXCLUSIV Silvestru Şoşoacă, acuzaţii grave la adresa lui Luis Lazarus: „Se foloseşte de Diana ca să facă bani. Pentru el, e o vacă de muls. Dar o omoară prin supraexpunere”

Senatoarea acuză poliţia de abuz

Diana Şoşoacă susţine, încă, că a fost victima unui abuz şi ameninţă că va face plângere penală şi va sesiza forurile internaţionale. Senatoarea a dat un comunicat în care susţine că „decizia Brigăzii Rutiere este bazată pe considerente politice„, dat fiind faptul că urmează campania electorală.

Astăzi, în jurul orei 12:00, Brigada Rutieră a recurs la o acțiune abuzivă și fără precedent, suspendând permisul de conducere al senatorului Diana Iovanovici-Șoșoacă, lider al Partidului S.O.S. România pe motiv de depășire a vitezei, deși autovehicolul condus de senator se afla într-o coloană de mașini care se deplasa cu viteză redusă. Această mișcare este o tentativă clară de a-l împiedica pe președintele S.O.S. România să-și desfășoare campania electorală pe teritoriul României.

Decizia Brigăzii Rutiere este bazată pe considerente politice și reprezintă un act abuziv, menit să blocheze participarea activă a senatorului Diana Iovanovici-Șoșoacă în cadrul procesului democratic. Este inacceptabil ca instituțiile statului să fie folosite în mod abuziv pentru a influența negativ procesele electorale și pentru a submina democrația.

Partidul S.O.S. România condamnă ferm această acțiune și solicită o investigație transparentă de urgență asupra circumstanțelor în care a avut loc suspendarea permisului de conducere. Cerem ca responsabilii să fie trași la răspundere conform legii și să fie asigurată respectarea drepturilor democratice ale fiecărui cetățean.

Ne exprimăm speranța că acest abuz va fi corectat în spiritul justiției și al respectului pentru lege și valori democratice“, se arată în comunicatul trimis presei.