Diana Șoșoacă a scris proiectul de lege pentru unirea României cu Rep. Moldova: „Ne unim când vrem noi, nu când dorește SUA, Rusia sau UE!”

Diana Șoșoacă cere unirea de urgență a României cu Republica Moldova. Senatoarea a susținut acest punct de vedere în Parlament. De asemenea, a trimis un proiect lege pe marginea acestui subiect la Chișinău. 

05 iun. 2023, 20:02
Diana Șoșoacă a scris proiectul de lege pentru unirea României cu Rep. Moldova: „Ne unim când vrem noi, nu când dorește SUA, Rusia sau UE!”

Diana Șoșoacă susține că are soluția pentru reunificarea României cu Republica Moldova. Senatoarea crede că cele două state trebuie să facă acest pas cât mai rapid, fără ingerințele altui stat.

„Am făcut un proiect de lege pe care i l-am trimis Maiei Sandu. Am primit număr de înregistrare de la Președinția Republicii Moldova. 

Proiectul dispune NATO, SUA, Rusiei, tuturor, că noi ne unim când vrem noi, nu când vor ei! Ca stat suveran, ne unim când vrem noi, nu când doresc SUA, Rusia, UE sau alții!

(…) Acest proiect a oprit o acțiune iredentistă în Transilvania, dar asta e altă poveste.  

Acest proiect aproape că a imitat ce s-a întâmplat la 1865, când Parlamentul Moldovei l-a ales pe Alexandru Ioan Cuza domn și pe urmă, la București și au decis unirea Moldovei cu România”, a declarat Diana Șoșoacă, luni, 5 iunie, la Realitatea PLUS.

Maia Sandu, interesată să preia puterea în România?! Verdictul Dianei Șoșoacă

Senatoarea crede că Maiei Sandu i-a surâs ideea de a deveni președinte al României și Moldovei.

„Anul trecut, non-stop, Maia Sandu venea la o săptămână-două în România. S-a dus la Oradea, s-a întâlnit cu reprezentanți ai ungurilor, cu ideea că ar putea fi aleasă și în România, ca să se unească cele două țări”, a comentat Diana Șoșoacă, pentru sursa citată.

În opinia Dianei Șoșoacă, Maia Sandu nu este potrivită pentru a conduce Rep. Moldova sau România.

„S-a văzut un sondaj că românii nu o vor pe Maia Sandu la conducerea României. Dar nici moldovenii nu o mai vor, pentru că în spatele ei sunt ONG-urile soroșiste.

Ea a și spus că nu mai e un proiect viabil unirea cu România. Pe ea o interesează integrarea în UE”, a mai transmis Șoșoacă.

Maia Sandu, președintele Rep. Moldova, a emoționat românii

La început de 2023, Maia Sandu a susținut discurs aproape lacrimogen în cadrul vizitei în România.

„Știm că sângele apă nu se face. Astăzi avem proiecte comune, care ne ajută să rezistăm în această perioadă complicată și să avansăm pe calea europeană (…)

Republica Moldova este probabil singurul stat din lume care are doi miniștri de externe în același timp, noi mulțumim României pentru că este avocatul nostru!”, a comentat Maia Sandu.